company logo

6 λάθη διατροφής που αποτρέπουν τις γυναίκες από την απώλεια βάρους

6 λάθη διατροφής που αποτρέπουν τις γυναίκες από την απώλεια βάρους

Αισθάνεστε σαν να είστε σε έναν αδιάκοπο αγώνα για να φορέσετε επιτέλους μικρότερο νούμερο στα ρούχα ή για να χωρέσετε επιτέλους στο αγαπημένο σας φόρεμα; Νιώθετε ότι το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε πιστά και η γυμναστική που κάνετε δεν έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα; Μπορεί να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά είναι πιθανό ότι το πρόγραμμα διατροφής και σωματικής άσκησης που ακολουθείτε να είναι αυτό που τελικά σας εμποδίζει από το να φτάσετε στον στόχο σας και να αποκτήσετε το σώμα που θέλετε. Διαβάστε για τα 6  πιο συνηθισμένα λάθη που εμποδίζουν τις γυναίκες να χάσουν βάρος.

1.«Γρήγορες» και εξαντλητικές δίαιτες αδυνατίσματος

Ποιος είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να καταφέρουν οι γυναίκες να χάσουν κιλά; Οι «βίαιες» δίαιτες. Αν οι γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες είχαν αποτέλεσμα, τότε όλες οι γυναίκες θα ήταν υγιείς και με τα σωστά κιλά.

Υπάρχουν δύο τεράστια προβλήματα με παρόμοιες δίαιτες. Το πρώτο είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της απώλειας βάρους είναι μυϊκός ιστός. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ζυγίζετε λιγότερο, είστε ακόμα με πλεονάζον λιπώδη ιστό.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο και «πηγάζει» από το πρώτο... Η δίαιτα αυτή επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Όσο περισσότερο κάνετε μια εξαντλητική δίαιτα και όσο λιγότερο τρώτε, τόσο μειώνεται ο ρυθμός του μεταβολισμού σας. Οι μύες είναι αυτοί που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του μεταβολισμού του σώματός σας (και ο λιπώδης ιστός είναι μεταβολικά ενεργός αλλά δαπανά γι αυτή του τη δραστηριότητα λιγότερες θερμίδες από ότι ο αντίστοιχος μυϊκός). Οπότε, όταν τελικά θα σταματήσετε τη δίαιτα, θα πάρετε όλο αυτό το βάρος που χάσατε και κατά πάσα πιθανότητα και περισσότερα κιλά ...

2. Επικεντρώνεστε στην τιμή που αναγράφει η ζυγαριά

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και τι είναι αυτό που βλέπει ο κόσμος στην παραλία; Σας βλέπουν έτσι όπως πραγματικά είστε ή βλέπουν τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά; Οι περισσότερες γυναίκες επικεντρώνονται στον αριθμό που γράφει η ζυγαριά, ακόμη και αν δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικός του τρόπου που πραγματικά φαίνονται.

Αν ασκείστε σωστά, θα «χτίσετε» το μύες και θα χάσετε λίπος ταυτόχρονα. Αν χάσετε πέντε κιλά λίπους και δημιουργήσετε ανάλογα κιλά μυϊκού ιστού, ο αριθμός στη ζυγαριά δεν θα αλλάξει, αλλά το σώμα σας θα φαίνεται πολύ καλύτερο και τα ρούχα σας θα σας ταιριάζουν περισσότερο επειδή οι μύες είναι πιο πυκνοί και καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο από το λίπος. Η αλήθεια είναι, το πώς φαίνεστε και το πώς αισθάνεστε ότι είστε, λίγο έχει να κάνει με το πόσο πραγματικά ζυγίζετε. 

3. Παραλείπετε το πρωινό γεύμα

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό. Αλλά γνωρίζετε το λόγο;

Όταν ξυπνάτε το πρωί, είστε σε νηστεία για οκτώ ή και πλέον ώρες. Το σώμα σας λιμοκτονεί για θρεπτικά συστατικά. Αν δεν του τα δώσετε, θα χρησιμοποιήσει του μυς για την απαιτούμενη ενέργεια. Αυτό είναι κακό, επειδή η μυϊκή σας μάζα είναι σημαντική για τον μεταβολισμό σας. Έτσι, μειώνετε την ικανότητα του σώματός σας να δαπανά θερμίδες.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι αν φάτε ένα ισορροπημένο υγιεινό πρωινό, είναι λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικά την υπόλοιπη μέρα. Επίσης, όταν ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα υγιεινό γεύμα, το πιθανότερο είναι να κάνετε εξίσου υγιεινές επιλογές και για τα επόμενα γεύματα της ημέρας.

4. Στηρίζεστε στα χάπια αδυνατίσματος

Τα χάπια αδυνατίσματος είναι άλλος ένας τρόπος προσέγγισης απώλειας βάρους πολλών γυναικών. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες τέτοιων χαπιών, αλλά από ελάχιστα έως κανένα δεν κάνουν πραγματική δουλειά. Τη μόνη φορά που μπορεί να δει κάποιος μία όμορφη και αδύνατη γυναίκα να ευχαριστεί το χάπι της για αυτό το αποτέλεσμα, είναι αποκλειστικά στις διαφημίσεις των χαπιών! Μόνο μία φυσική προσέγγιση που βασίζεται στην κοινή λογική της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης είναι αποτελεσματική, ασφαλής και μεγαλύτερης διάρκειας

5. Τρώτε έξω πολύ συχνά

Εάν το πολυάσχολο πρόγραμμά ή η επιθυμία για κοινωνικές συνευρέσεις  σας «αναγκάζουν» να τρώτε έξω τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαθέτετε λίγο ή και καθόλου έλεγχο σ τις τροφές που τρώτε. Αν θέλετε να φαίνεστε και να νιώθετε στα καλύτερά σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περνάτε ώρες μαγειρεύοντας γκουρμέ γεύματα. Μπορείτε να βρείτε άπειρες εύκολες συνταγές στα μέτρα σας όπως αυτές που προτείνουμε συχνά στο diettv

6. Δεν κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου είναι ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται. Αν κάνετε τα πάντα σωστά, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χάσετε το λίπος, ρίξτε μια ματιά στις συνήθειες του ύπνου σας.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι μια λογική ώρα; Κοιμάστε  οκτώ ώρες; Το άγχος επιδεινώνεται από τις πολύ λίγες ώρες ύπνου και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ορμόνης του στρες, την κορτιζόλη. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να καταστήσουν πολύ δύσκολη την απώλεια λίπους και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την αύξηση του .

Αν κάνετε δίαιτα και γυμναστική και ακόμη δεν βλέπετε αποτελέσματα για το σώμα που θέλετε, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα  κοινά λάθη. Δεσμευτείτε για τη διόρθωσή τους μια φορά την εβδομάδα και θα αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...