company logo

10 κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος

10 κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος

Εσείς πόσες λανθασμένες διατροφικές συνήθειες έχετε που δεν σας αφήνουν να χάσετε βάρος; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας εάν θέλετε να ξεκινήσετε την διαδρομή για τον ευκολότερο έλεγχο του βάρους. Παρακάτω αναφέρουμε 10 συνηθισμένες διατροφικές συνήθειες που σας φορτώνουν με επιπλέον θερμίδες που συχνά δεν αξιολογείτε ή αναστέλλουν την εμφάνιση του αποτελέσματος.

 

Κάθε μέρα σας τελειώνει με μερικά ποτηράκια κρασί

Αν και τα πλεονεκτήματα της μέτριας κατανάλωσης κόκκινου κρασιού είναι πια γνωστή, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η θερμιδική του αξία. Κάθε ποτήρι αποδίδει τουλάχιστον 125 θερμίδες. Αν νιώθετε ότι το χρειάζεστε για να χαλαρώσετε, περιοριστείτε στο ένα ποτηράκι.

 

Χρησιμοποιείτε γλυκαντικά σε κάθε τι που καταναλώνετε.

Αν νομίζετε ότι τα γλυκαντικά έχουν πολύ χαμηλή θερμιδική αξία και δεν χρειάζεται να αξιολογείτε την ποσότητα κατανάλωσης, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Trends in Endocrinology & Metabolism, συνδέεται η υψηλή κατανάλωση των τεχνητών γλυκαντικών με την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου ΙΙ και το μεταβολικό σύνδρομο. Η λύση περνάει από τον έλεγχο της ποσότητας και πάλι. Χρησιμοποιήστε μία παστίλια λιγότερη στον καφέ σας, στο γιαούρτι σας ή όπου αλλού τα χρησιμοποιείτε.

 

Αλατίζετε κάθε φαγητό πριν το δοκιμάσετε.

Εάν βάζετε και εσείς αλάτι πριν δοκιμάσετε το γεύμα σας, τότε πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Η πρόσληψη αλατιού από τα έτοιμα τρόφιμα όπως το ψωμί τα κονσερβοποιημένα γεύματα, τα αρτοσκευάσματα, τα τυριά, τα αλλαντικά κ.α. φαίνεται να ξεπερνά την επιθυμητή ημερήσια πρόσληψη. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε την χρήση του, τότε περιορίστε την όσο περισσότερο γίνεται και το βάρος σας θα πάρει την κατιούσα.

 

Δεν πίνετε νερό

Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση  είναι αρκετή για να προκαλέσει το αίσθημα της κόπωσης, την ξηροδερμίας και ξηροστομίας και φυσικά δυσκοιλιότητα. Προσπαθήστε λοιπόν να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό βάση προγράμματος και αυξήστε τα αν γυμνάζεστε.

 

Δεν προγραμματίζετε τα γεύματα σας

Μην προσπαθείτε να σκεφτείτε τι θα φάτε όταν έχετε ήδη πεινάσει. Θα είναι αργά και η επιλογή σας συχνά δεν είναι η κατάλληλη. Προσπαθήστε να προγραμματίζετε τα γεύματα της ημέρας. Έτσι θα έχετε προμηθευτεί ότι χρειάζεστε και θα υποκύπτετε στους πειρασμούς.

 

Καθώς τρώτε, ασχολείστε με διάφορα πράγματα

Άλλοι τρώνε βλέποντας τηλεόραση και άλλοι καθώς εργάζονται . Εάν δοκιμάσετε να εστιάσετε στο γεύμα σας είναι σίγουρο ότι θα χορτάσετε περισσότερο ενώ θα απολαύσετε ότι έχετε ετοιμάσει να φάτε.

 

Μένετε νηστικοί όλη την ημέρα, όταν πρόκειτε να βγείτε για φαγητό.

Με τον τρόπο αυτό καταλήγετε πολύ πεινασμένοι, προσπαθώντας να γλυτώσετε μερικές θερμίδες. Τελικά όμως καταναλώνετε πιο λιπαρά και θερμιδογόνα τρόφιμα σε ένα μόνο γεύμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι συνήθως χειρότερο. Προσπαθήστε να τρώτε πιο ελαφρά κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά μην παραλείπετε γεύματα. Έτσι θα μπορέσετε να επιλέξετε συνετά και στο κυρίως γεύμα της ημέρας.

 

Τις ημέρες που γυμνάζεστε τρώτε πολύ περισσότερο

Είναι αλήθεια ότι πολλού άνθρωποι πεινάνε περισσότερο μετά από την προπόνηση. Προγραμματίστε να έχετε ένα επιπλέον σνακ για να αντιμετωπίσετε την πείνα σας και μην αφήνετε τον εαυτό σας να τρώει ανεξέλεγκτα. Εστιάστε σε γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ολικής άλεσης δημητριακά και συμπληρώστε με λίγη άπαχη πρωτεΐνη όπως το αυγό, το τυρί με λίγα λιπαρά ή λίγο κοτόπουλο.

 

Τρώτε σωστά τις καθημερινές αλλά υπερβάλλετε το Σαββατοκύριακο

Το γεγονός ότι προσέχετε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, δεν σας επιτρέπει να τρώτε ότι θέλετε το Σαββατοκύριακο. Προσθέστε εάν θεωρείτε απαραίτητο ορισμένες διατροφικές επιλογές που μπορεί να απολαμβάνετε αλλά ελέγξτε την ποσότητα. Προτιμήστε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με κάποιο άλλο μικρό δώρο και όχι με φαγητό ή γλυκό.

 

Ακολουθείτε τις επιλογές των άλλων

Εάν αφήνετε τους άλλους γύρω σας να επιλέγουν το φαγητό στο σπίτι ή που θα παραγγείλετε στο εστιατόριο, δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο. Προτιμήστε να συμμετέχετε στην επιλογή και να βρίσκετε λύσεις που πλησιάζουν στους δικούς σας στόχους. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...