company logo

10 τρόποι για την πρόληψη του καρκίνου

10 τρόποι για την πρόληψη του καρκίνου

Να πως μπορείτε να μειώσετε δραστικά το ενδεχόμενο εμφάνισης καρκίνου σε διάφορους ιστούς:

 

Ασκηθείτε καθημερινά

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Vermont, έδειξε ότι οι πιο γυμνασμένοι άνδρες είχαν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου, σε σχέση με αυτούς που ήταν λιγότερο γυμνασμένοι. Η γυμναστική (αερόβια και βάρη), βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής, ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών και κρατάει ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να υποστηρίζει τον οργανισμό.

 

Αποφύγετε τα  τηγανητά απέξω

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Κέντρου Αντικαρκινικής Έρευνας Hutchinson στο Σιάτλ, εκείνοι που τρώνε τηγανητές τροφές απέξω (πατάτες, ψάρια ή ακόμα χειρότερα  ντόνατ) , μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, έχουν πάνω από 37% πιθανότητα να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη. Το αμφιβόλου ποιότητας λάδι που θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσει εν δυνάμει καρκινογόνες ουσίες που μεταφέρονται στα τρόφιμα

 

Πίνετε χυμό από ρόδι

Οι ερευνητές του πανεπιστήμιου Wisconsin στο Μάντισον, βρήκαν ότι ο χυμός ρόδι μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα. Επιπροσθέτως, οι προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι καθυστερεί τον καρκίνο του προστάτη και σταθεροποιεί τα επίπεδα του PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο) σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Πίνετε χυμό ροδιού κάθε ημέρα.  Είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες, ισοφλαβόνες, και ελλαγικό οξύ, ένας συνδυασμός ουσιών, ο οποίος καταπολεμάει τον καρκίνο.

 

Κάντε συχνά εξετάσεις

Κάνετε συχνά ειδικές εξετάσεις που ανιχνεύουν τον καρκίνο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής υπολογίζει, ότι αν όλοι άνω των 50 ετών έκαναν τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το 60% των θανάτων από τη νόσο θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Συζητήστε με το γιατρό σας για τις εξετάσεις καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, των όρχεων, του δέρματος και του πνεύμονα.

 

Για σνακ, προτιμήστε τα διαφόρων ειδών μούρα

Ερευνητές λένε ότι οι καρποί αυτοί διαθέτουν μια ένωση που ονομάζεται πτεροστιλβένη και μειώνει τις προκαρκινικές εκφράσεις στο έντερο, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου. Μπορείτε να τρώτε μούρα ως σνακ ή να τα βάλετε στα δημητριακά σας ή στον ανάμεικτο χυμό σας.

 

Ο ρόλος των φυτικών ινών στη διατροφή σας

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που έχουν διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, δηλαδή περίπου 17 γραμμάρια ανά 1000 θερμίδες, είχαν 19% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου των νεφρών, σε σχέση με εκείνους που λαμβάνουν λιγότερη. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ουσίες που τείνουν να κάνουν «μεταφέρονται» από το έντερο στα νεφρά σας.

 

Προσπαθήστε να σταματήσετε το ροχαλητό

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Winscosin του Μάντισον, οι άνθρωποι με σοβαρή υπνική άπνοια -το ροχαλητό είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα- έχουν σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται πιο ήσυχα. Με την υπνική άπνοια, πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στους μικρούς υπάρχοντες όγκους, να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία, δίνοντάς τους το έναυσμα να αναπτυχθούν ταχύτερα και να εξαπλωθούν μέσω του αίματός σας πιο γρήγορα.

 

Μην κάνετε καθιστική ζωή

Περισσότερες από 92 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου οφείλονται στην καθιστική ζωή. Ακόμα και αν ασκείστε τακτικά, συνεχίζετε να είστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας ώστε να σηκώνεστε για ένα με δύο λεπτά κάθε μία ώρα.

 

Ελέγξτε τακτικά τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας

Οι άνθρωποι που έχουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου σε διάφορους ιστούς περίπου 77%, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν χαμηλά επίπεδα. Η βιταμίνη D είναι διαθέσιμη σε τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και τα μανιτάρια shiitake.

 

Προσθέστε στη διατροφή σας τα βραζιλιάνικα καρύδια

Τρώτε τρία καρύδια Βραζιλίας (Brazilian nuts) κάθε μέρα, τα οποία περιέχουν σελήνιο. Μια μελέτη του Harvard διαπίστωσε ότι το ποσό αυτό συνδέεται με ένα 48% μικρότερης συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...