company logo

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, KUALA LUMPUR MALAYSIA ΤΡΙΤΗ 18/03/2014 Wim Saris, Professor of Human Nutrition, Maastricht University:

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, KUALA LUMPUR MALAYSIA   ΤΡΙΤΗ  18/03/2014 Wim Saris, Professor of Human Nutrition, Maastricht University:

Wim Saris, Professor of Human Nutrition, Maastricht University:  «Όλοι σχεδόν οι παχύσαρκοι μπορούν αν θέλουν να χάσουν βάρος… Για το αν μπορούν να το διατηρήσουν, αμφιβάλλω…»

Η διάσημη πια διατύπωση των Stunkard και McLaren - Hume πριν από 150 χρόνια «Οι περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν ξεκινούν κάποια θεραπεία για την παχυσαρκία. Από εκείνους που ξεκινούν, οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν. Από εκείνους που παραμένουν, οι περισσότεροι δεν θα χάσουν πολύ βάρος. Από εκείνους που θα χάσουν βάρος, οι περισσότεροι θα το επανακτήσουν» μπορεί τώρα να αναδιατυπωθεί πιο «ευοίωνα», εκτός από το σημείο που μιλά για την διατήρηση του απολεσθέντος  βάρους, τόνισε ο Wim Saris, Professor of Human Nutrition, Maastricht University σε ομιλία που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιστημονικοί συνεργάτες του diettv.

Είναι γεγονός πως η γενετική ποικιλομορφία έχει μια ισχυρή επίδραση στον έλεγχο του σωματικού βάρους και της διαχείρισης της ενεργειακής πρόσληψης. Ασχέτως όμως των γενετικών επιρροών στο νόσημα της παχυσαρκίας, οι δικές μας προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην πρόληψη του θετικού ενεργειακού ισοζυγίου, κατά το οποίο η πρόσληψη ενέργειας υπερβαίνει την δαπάνη ενέργειας.  Σύμφωνα με τα δεδομένα της διατροφής δυτικού τύπου, για την πρόληψη της παχυσαρκίας, πέρα από την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, σημαντικότερη είναι η μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας από ζωικές πρωτεΐνες και λιπαρά και η προτίμηση επιλογών πλούσιων σε φυτικές ίνες, τόνισε ο καθηγητής.

Το δύσκολο για έναν παχύσαρκο παραμένει να μην είναι η απώλεια βάρους, αλλά η διατηρησιμότητα αυτής της απώλειας. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτός ο δύσκολος αντικειμενικά στόχος, μείζονος σημασίας είναι η ένταξη του ατόμου σε ένα σωστά καταρτισμένο πρόγραμμα τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς και μέσα από αυτό το πρόγραμμα η «αργή», σταθερή αλλά συνάμα ικανοποιητική για το άτομο, απώλεια βάρους.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...