company logo

3 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να χάσεις βάρος (απο το portal www.medidiatrofi.gr)

3 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να χάσεις βάρος (απο το portal www.medidiatrofi.gr)

Όλοι γνωρίζουμε πως τα περιττά κιλά οφείλονται σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες. Πολλοί θα ξεκινήσουν κάποια προσπάθεια απώλειας βάρους, ωστόσο οι περισσότεροι θα τα παρατήσουν πριν φτάσουν στον στόχο τους, και δεν θα δουν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Αυτό συνήθως συμβαίνει, διότι πολύ συχνά γίνονται συγκεκριμένα λάθη που κάνουν το στόχο να φαίνεται ακόμα πιο μακρινός και άπιαστος.

Εάν βρίσκεσαι και εσύ στο ξεκίνημα μιας τέτοιας προσπάθειας, μάθε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη και αυτή τη φορά απόφυγέ τα:

1. Σταμάτα να κάνεις λάθος δίαιτες: δίαιτες στερητικές που μειώνουν αντί να αυξάνουν το αίσθημα της ευεξίας, δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων χωρίς να υποστηρίζονται επιστημονικά, δίαιτες που βασίζονται σε «μαγικά» σκευάσματα ή ροφήματα, δίαιτες που εσένα σου φαίνονται παράλογες, δίαιτες που δεν στοχεύουν στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και δεν προωθούν τη σωματική άσκηση. Επίσης, απέφυγε δίαιτες που δεν είναι για σένα αλλά για κάποιο φίλο σου, και που σου είναι πολύ δύσκολες και μη πρακτικές για να εφαρμόσεις.

2. Σταμάτα να βάζεις μη ρεαλιστικούς στόχους: πολλές φορές η απόφαση να ξεκινήσεις δίαιτα παίρνεται ξαφνικά, μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι ή μετά από τη διαπίστωση ότι δεν χωράς στα καλοκαιρινά σου ρούχα. Έτσι, φτάνεις σε ακρότητες και αποφασίζεις να χάσεις όλα τα περιττά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Καθώς όμως θα βλέπεις ότι το βάρος δεν μειώνεται τόσο γρήγορα, απογοητεύεσαι και τα παρατάς. Σπάσε τον τελικό στόχο σου σε μικρότερους και εφικτούς – οι μικρές επιτυχίες θα σου δώσουν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις. Ο φυσιολογικός ρυθμός απώλειας είναι 3-4 κιλά το μήνα, με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...