company logo

5 πράγματα που δεν φαντάζεστε ότι ευθύνονται για την αύξηση τους βάρους σας

5 πράγματα που δεν φαντάζεστε ότι ευθύνονται για την αύξηση τους βάρους σας

Η αύξηση βάρους είναι κάτι που αποτελεί φόβο για πολλές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, η αύξηση βάρους δεν σχετίζεται μόνο με την εμφάνιση, αλλά και με την υγεία. Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως υψηλή πίεση του αίματος, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και άλλα.

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα λιπαρά τρόφιμα για να διατηρήσουν τα κιλά τους. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα πράγματα που μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση του βάρους, αλλά συχνά δεν γίνεται αντιληπτό από πολλούς. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά που δεν θα σκεφτόσασταν ότι σας ωθούν στο να αυξήσετε τα κιλά σας.

1.Άγχος

Ενώ γυμνάζεστε και κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, παρατηρείτε ότι το λίπος δεν υποχωρεί. Μάλλον το πρόβλημα δεν είναι στο σώμα σας, αλλά στο μυαλό σας. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι το άγχος είναι μία από τις αιτίες αύξησης του βάρους. Εάν συχνά νιώθετε αγχωμένη και αρχίζετε να παίρνετε παραπάνω κιλά, προφανώς φταίει το άγχος σας. Το στρες προκαλεί αυξημένη παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την αποθήκευση του λίπους. Έτσι, όσο περισσότερο άγχος έχετε, τόσο τείνετε να αυξήσετε το λίπος σας, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

2.Έλλειψη ύπνου

Με βάση πολλές μελέτες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας μιας και συνδέεται με τον μεταβολισμό. Η διαταραχή του μεταβολισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του λίπους και άρα του βάρους με τελικό αποτέλεσμα την παχυσαρκία. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να αυξήσει την αίσθηση την πείνας με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο από το κανονικό.

3.Φαρμακευτική αγωγή

Μερικά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, της ημικρανίας, του διαβήτη και της αρτηριακής πίεσης, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους έως και 4 κιλά το μήνα. Ακόμα και μια θεραπεία με ορμόνες θα μπορούσε  να προκαλέσει την αύξηση βάρους. Ακόμη και αν έχετε εφαρμόσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ελέγχετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε, σας προτείνουμε να ελέγξετε με τον ιατρό σας τα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε.

4.Παθήσεις

Ορισμένες παθήσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός, μπορεί να προκαλέσουν ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους. Εάν παρατηρείτε αύξηση του βάρους σας με κάποια συμπτώματα όπως πρήξιμο, ανεξήγητο αίσθημα κόπωσης και πονοκεφάλους, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι υποθυρεοειδισμού, κάτι που είναι εύκολο να διαπιστωθεί με κατάλληλες εξετάσεις.

5.Εμμηνόπαυση

Οι περισσότερες γυναίκες θα αυξήσουν του σωματικό τους βάρους στην ηλικία των 45, λόγω του ότι πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση προκαλεί ορμονικές αλλαγές που επιδρούν στην ψυχική υγεία αλλά και στον μεταβολισμό, προκαλώντας έτσι αύξηση του σωματικού βάρους.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...