company logo

5 στρατηγικές κατάλληλης άσκησης για καλύτερη απώλεια βάρους για πολυάσχολες μαμάδες

5 στρατηγικές κατάλληλης άσκησης για καλύτερη απώλεια βάρους για πολυάσχολες μαμάδες

Αν θέλετε να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα για την βελτίωση της ικανότητας του οργανισμού σας να καίει λίπος, θα πρέπει να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας.

Για να το πετύχετε αυτό, ακολουθήστε τις πέντε παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσετε τις προπονήσεις σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε μία μία από αυτές τις συμβουλές ξεχωριστά ή να επιλέξετε κάποιες από αυτές. Ό,τι και να αποφασίσετε, προσέξτε.. το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θεαματικό και να χρειαστεί να βγάλετε από την ντουλάπα τα ξεχασμένα εφαρμοστά σας ρούχα!

1.Γυμνάστε περισσότερους από έναν μυ κάθε φορά

Όταν βρίσκεστε στην περίοδο κατά την οποία εστιάζετε στην απώλεια λίπους, το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι επιλέγετε συνεχώς ασκήσεις που έχουν ως στόχο την τόνωση ή τη διαμόρφωση συγκεκριμένων σημείων του σώματός σας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στις ασκήσεις που απαιτούν περισσότερες από μία ομάδα μυών. Κατά την γυμναστική με ασκήσεις απομόνωσης (δηλαδή με μία ομάδα μυών), περιορίζετε την καύση του λίπους. Ενσωματώστε σύνθετες κινήσεις (με περισσότερες από μία ομάδα μυών) και ακολουθήστε προγράμματα που στοχεύουν στην συνολικής εκγύμναση του σώματος και θα δείτε την απώλεια βάρους να είναι θεαματική.

2. Ζευγάρια ασκήσεων

Εστιάστε στο μέρος του σώματός σας που έχει το περισσότερο λίπος και προσπαθήστε να κινείστε καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης (αντί να κάθεστε και να συζητάτε). Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να χωρίσετε τις ασκήσεις σας σε κινήσεις του κάτω και μετά του πάνω μέρους του σώματός σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκουράζονται οι μύες που είναι σε αδράνεια και να ανακτάται η δύναμή τους.

Όχι μόνο αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό για την καύση του λίπους, αλλά η προπόνησή σας θα είναι πολύ πιο σύντομη.

3. Βάλτε στόχο για 8 με 12 επαναλήψεις

Ένα άλλο λάθος που κάνουν συχνά οι μαμάδες όταν γυμνάζονται είναι ότι επικεντρώνονται σε ασκήσεις με λίγα βάρη και πολλές επαναλήψεις. Αυτό δεν είναι λάθος, αλλά εάν ο στόχος σας είναι να κάψετε λίπος, τότε αυτή είναι μία λανθασμένη προσέγγιση. Οι 8 με 12 επαναλήψεις, με ανάλογη προσαρμογή της επιβάρυνσης, έχουν αποδειχθεί μέσω έρευνας ότι είναι αποτελεσματικότερες ώστε να χτίσετε μύες και να κάψετε θερμίδες.

4. Κάντε ασκήσεις που ευνοούν όλο το σώμα

Όλοι οι μύες δουλεύουν σε ζευγάρια. Θα πρέπει λοιπόν, να εγκαταλείψετε την πεποίθηση ότι ο κάθε μυς λειτουργεί ανεξάρτητα. Κάθε «ανταγωνιστική» ομάδα μυών θα πρέπει να εξασκείται με αυτή τη φιλοσοφία. Για παράδειγμα, εάν γυμνάζετε τους τρικεφάλους σας, θα πρέπει επίσης να γυμνάσετε τους δικέφαλους μυς σας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε μυϊκή ανισορροπία.

5. Η αερόβια άσκηση δεν είναι η λύση για να κάψετε λίπος

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι μαμάδες είναι η πεποίθηση που έχουν ότι κάνοντας επί ώρες αερόβια γυμναστική θα κάψουν το λίπος. Σίγουρα θα κάψετε λίπος αλλά όχι όσο φαντάζεστε. Ως πολυάσχολες μαμάδες θα πρέπει να επιλέξετε τις σωστότερες ασκήσεις που θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Η προπόνηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ιδιαίτερα ασκήσεις αντίστασης, αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που καίει το σώμα σας και ταυτόχρονα παίρνετε μυϊκή μάζα.

Αν συμπεριλάβετε αυτές τις συμβουλές στις προπονήσεις σας, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά θα δείτε επίσης σύντομα ένα πιο στεγνό και γραμμωμένο σώμα.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...