company logo

5 tips για το Νο1 πρόβλημα της γυναικείας αισθητικής - την κυτταρίτιδα

5 tips για το Νο1 πρόβλημα της γυναικείας αισθητικής - την κυτταρίτιδα

Οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, πρέπει να είναι αφενός η προαγωγή της υγείας και της καλής λειτουργίας του συνδετικού ιστού και των μικρών αγγείων και αφετέρου η μείωση του λιπώδους ιστού.

 

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, πολύ σημαντική είναι:

 

  1. Η Χαμηλή διατροφική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (λιπαρά γαλακτοκομικών, κρέατος) ΚΑΙ η Χαμηλή διατροφική κατανάλωση απλών σακχάρων (επιτραπέζιας ζάχαρης, γλυκισμάτων)
  2. Η Προσοχή στη κατανάλωση αλατιού και ιδιαίτερα κρυμμένου (σε κονσέρβες, τρόφιμα fast – food, σως, κ.λ.π.)
  3. Η Επαρκής ενυδάτωση – ανάλογη με τη θερμιδική πρόσληψη (Υπολογίστε πως σε μια διατροφή 2000 θερμίδων το νερό που πρέπει να πίνετε, πρέπει να είναι κοντά στα 2 λίτρα !!)
  4. Η Αρωγή φυσικών συστατικών όπως η γλυκοζαμίνη, οι  ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες και βέβαια οι κατεχίνες. Η γλυκοζαμίνη αποτελεί μια πολύτιμη ουσία για τον οργανισμό μας, που συμβάλλει στην παραγωγή γλυκοζαμινογλυκανών, απαραίτητων δομικών συστατικών του δέρματος και των χόνδρων. Από τις πιο γνωστές γλυκοζαμινογλυκάνες είναι το υαλουρονικό οξύ. Η γλυκοζαμίνη παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ η προμήθεια της μέσω της κλασικής διατροφής είναι αδύνατη, αφού η σημαντικότερη πηγή της είναι το κέλυφος των οστρακοειδών και πιο συγκεκριμένα η χιτίνη που παραλαμβάνεται από αυτό. Οι ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες είναι ουσίες που παίρνουμε από εκχύλιση του φλοιού του πεύκου και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση τους (η δυνατότητα δηλαδή να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν, τόσο λιποδιαλυτές όσο και υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες), είναι 50 φορές ισχυρότερη από αυτή της βιταμίνης C και 20 από αυτή της βιταμίνης Ε. Τέλος οι κατεχίνες που βρίσκονται εν αφθονία στο πράσινο τσάι, συμβάλλουν στην αύξηση της θερμογένεσης, ενώ κατέχουν και εξαιρετικά σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
  5. Η Επάρκεια σε ασβέστιο. Το ασβέστιο δεν συμβάλλει απλά και μόνο σε μια καλή σκελετική υγεία. Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, φαίνεται να μετριάζουν την συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα να επιταχύνουν την αποδόμηση λίπους, κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής σίτισης. Βασικό ρόλο σε αυτή τη δράση φαίνεται να παίζει η καλσιτριόλη, που ρυθμίζει τα ιόντα ασβεστίου εντός των λιποκυττάρων, διαδικασία σημαντική για την λιπογέννεση και την λιπόλυση.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...