company logo

HΠΑ: Εγκρίθηκε το «τεχνητό πάγκρεας» για την αντιμετώπιση του διαβήτη

HΠΑ: Εγκρίθηκε το «τεχνητό πάγκρεας» για την αντιμετώπιση του διαβήτη
  • Ημερομηνία:07/10/2013
  • Κατηγορίες:
  • Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/story/710396

Τον δρόμο για την καλύτερη αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 ανοίγει μια σημαντική εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, καθώς εγκρίθηκε για χρήση σε ασθενείς μια συσκευή που προσφέρει καλύτερη χορήγηση της ινσουλίνης και είναι γνωστή ως «τεχνητό πάγκρεας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, το λεγόμενο τεχνητό πάγκρεας εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ό,τι αφορά μια τέτοια συσκευή.

Η συσκευή ονομάζεται MiniMed 530G και σταματά αυτόματα τη χορήγηση της ινσουλίνης όταν αντιληφθεί ότι τα επίπεδα της γλυκόζης είναι πολύ χαμηλά.

Αυτό γίνεται από τη συσκευή και μόνο, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να έχει συνεχώς στραμμένη την προσοχή του στις μεταβολές της γλυκόζης και στον χειρισμό της αντλίας για τη χορήγηση της ινσουλίνης, όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες συσκευές που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το στοιχείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι παλιότερες συσκευές εξακολουθούν να χορηγούν ινσουλίνη ακόμη και όταν τα επίπεδα της γλυκόζης είναι αρκετά χαμηλά. Ωστόσο, αυτό οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη πτώση τους, γεγονός που συχνά προκαλεί στον ασθενή απώλεια συνείδησης.

Η νέα συσκευή βοηθά τον ασθενή να αποφύγει το διαβητικό κώμα και είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1.

Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι μετρήσεις της είναι πιο ακριβείς κατά 31% και πως μπορεί να εντοπίσει τα υπογλυκαιμικά επεισόδια σε ποσοστό 93%, σημαίνοντας συναγερμό για να τα αντιληφθεί ο ασθενής, στην περίπτωση που τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα του έχουν πέσει επικίνδυνα.

Το MiniMed 530G ανέπτυξαν ερευνητές της Medtronic, αμερικανικής εταιρείας που θεωρείται η κορυφαία σε ό,τι αφορά την ιατρική τεχνολογία, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους συνεχίζουν να εργάζονται για τη βελτίωσή της, ώστε να χορηγεί ινσουλίνη ακόμη και για την πρόληψη των απότομων αυξήσεων των σακχάρων στο αίμα.

 

πηγή : http://www.naftemporiki.gr/story/710396

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...