company logo

Αγκινάρες με αρακά

Αγκινάρες με αρακά

Υλικά

  • αγκινάρες: 6 μετρίου μεγέθους
  • λεμόνι: 1 (ο χυμός του)
  • κρεμμυδάκια: 250 γρ., φρέσκα
  • αρακάς: 500 γρ., ψιλός
  • άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • καρότα: 3
  • βούτυρο: 30 γρ.
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα. Κόβουμε τις σκληρές άκρες των φύλλων, βγάζουμε το χνούδι από τη μέση, κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, τα καρότα κομμένα σε όχι πολύ λεπτές ροδέλες, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20’-25’.