company logo

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

αρνάκι: 1½ κιλό (2 μπουτάκια με κόκαλο)

κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. κομμένη σε κύβους

πατάτες: 1 κιλό, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες)

κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

σκόρδο: 4 σκελίδες

μουστάρδα : 1 κουταλιά της σούπας

ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

λεμόνια: 2

ρίγανη: 1 κουταλάκι του γλυκού

κύβος λαχανικών: 1

μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις βάζουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.

Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 - 200 °C, επί 1 ώρα και 10’. Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Τελευταία άρθρα

Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) συμβαίνει όταν ο οισοφαγικός σφιγκτήρας δεν κλείνει επαρκώς, με αποτέλεσμα...

Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και μύρτιλα
Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και μύρτιλα

Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και μύρτιλα

Η βιταμίνη D δρα προστατευτικά έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Η βιταμίνη D δρα προστατευτικά έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η πολλαπλή σκλήρυνση, γνωστή και ως σκλήρυνση κατά πλάκας, αποτελεί...