company logo

Άσκηση για να «κάψετε» τις θερμίδες των εορταστικών τραπεζιών : Ο απόλυτος μύθος

Άσκηση για να «κάψετε» τις θερμίδες των εορταστικών τραπεζιών : Ο απόλυτος μύθος
  • Ημερομηνία:18/12/2013
  • Κατηγορίες:

Αν  κατευθυνθούμε στην οδό της σωματικής άσκησης προκειμένου να απαλλαγούμε από την «περιττή ενέργεια» που προσλάβαμε την προηγούμενη ημέρα στο γιορτινό τραπέζι και εδώ τα πράγματα χρειάζονται διευκρίνιση : Οι λίγες ώρες που χρειάστηκε για να καταναλώσουμε ένα πλούσιο γιορτινό δείπνο της τάξεως των 2500 θερμίδων και των 130 γρ. λίπους ,αναλογούν σε 12 ώρες περπάτημα ή 7 ώρες κολύμπι ή 4 ώρες τρέξιμο ή 6 ώρες τένις προκειμένου να εξισορροπήσουμε την αρνητική για εμάς κατάσταση. Ας μην έχουμε λοιπόν την ψευδαίσθηση πως ένας περίπατος, θα μας βοηθήσει να δαπανήσουμε την ενέργεια που προσλάβαμε διαμέσου ενός λουκούλλειου γεύματος!

Για το γκρουπ τώρα εκείνων που μπορεί να είναι ευάλωτοι και επιρρεπείς και να ενδίδουν στις γιορτινές διατροφικές παρασπονδίες, αλλά που πλήρως συνειδητοποιούν τα λάθη τους και επιδιώκουν τρόπους για να «ισοφαρίσουν» τις ατασθαλίες του γιορτινού τραπεζιού, η τήρηση ακραίων διατροφικών σχημάτων ή νηστείας, αντενδείκνυται.

Ας αναλογιστούμε ότι οι αυστηρές μονοδίαιτες και «φρουτοθεραπείες» και αποσυντονίζουν εντελώς το μεταβολικό ρολόι του οργανισμού μας, αλλά και μας οδηγούν σε απώλεια κυρίως υγρών και γλυκογόνου και άρα σε μια εικονική απώλεια, αφού η μείωση του λιπώδους ιστού που είναι το ζητούμενο, δεν επιτυγχάνεται στο βαθμό που θα θέλαμε.

Όσο λοιπόν παράδοξο και αν νομίζουν κάποιοι πως είναι, μετά από την οποιαδήποτε διατροφική ατασθαλία, η ένταξή μας σε ένα ισορροπημένο διατροφικά σιτηρέσιο πρέπει να αποτελεί μονόδρομο, ασχέτως ενδείξεως της ζυγαριάς. Μόνο έτσι θέτουμε τις βάσεις για λιγότερες ατασθαλίες στο μέλλον και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τον μεταβολισμό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...