company logo

Σταματάκη Αστερία

Σταματάκη Αστερία

Η Αστερία Σταματάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Κλινικής Διατροφής» του τμήματος επιστήμης Διαιτολογία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Επίσης, το χρονικό διάστημα 2003 - 2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχει ασχοληθεί πολύ με άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα με ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Μάλιστα έχει υπάρξει μια από τους συγγραφείς του βιβλίου Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Εντερική Νόσος (εκδόσεις Τεχνόγραμμα).

Από το 2001 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου, ενώ από το 2008 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Από το 2008, είναι εκπαιδεύτρια - εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής στο Ανοιχτό Ίδρυμα εκπαίδευσης.

Συμμετοχή σε Εταιρείες - Ιδρύματα

  • Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής από το 02/2013 μέχρι τον 01/2015
  • Μέλος της Επιτροπής Δικτυακού Τόπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας και Διατροφής [2008-2011]
  • Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Εντερικών Νοσημάτων

 

Έχει παρακολουθήσει και υπάρξει ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Οι ανακοινώσεις της (11 ανακοινώσεις) έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη διατροφική-ψυχοεκπαιδευτική προσέγγιση στη χρόνια παχυσαρκία και την τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, η Αστερία Σταματάκη αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας διατροφικές συμβουλές.

Το 2014 εκδόθηκε το βιβλίο που έχει γράψει μαζί με τον Κων/νο Ξένο, ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SUPERFOODS. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...