company logo

Ατομικές αχλαδόπιτες

Ατομικές αχλαδόπιτες

Υλικά

  • 1 πακέτο (650 γρ.) ζύμη κουρού
  • 1.200 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 420 ml κρέμα γάλακτος
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια (συνολικά 12 κομμάτια). Τοποθετούμε τα τετράγωνα κομμάτια σε 12 ατομικές θήκες για τάρτες και πιέζουμε ώστε να καλυφτούν οι πάτοι και τα πλαϊνά τους. Τρυπάμε τις βάσεις της ζύμης με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Τοποθετούμε σε μπολ τα αχλάδια, πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και την κανέλα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους και μοιράζουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45’ ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη.

Τελευταία άρθρα

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο
Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή