company logo

Βραστό κατσικάκι με γιαούρτι και δυόσμο

Βραστό κατσικάκι με γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς (χεράκι ή μπούτι)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα

300 γραμμ. γιαούρτι σακούλας

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό. Πόλις πάρει βράση, πετάμε το πρώτο νερό. Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄, μέχρι σχεδόν να βράσει το κρέας. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Τότε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σέσκουλα. Βράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο και το αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε τη σούπα και απαλά ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κατσικάκι με τη γιαουρτένια σούπα.

Mερίδες: 5

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/βραστό-κατσικάκι-με-γιαούρτι-και-δυόσμο

Τελευταία άρθρα

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο
Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού
Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland ανακάλυψαν ότι... 

Μελιτζάνες παπουτσάκια Σαρακοστής
Μελιτζάνες παπουτσάκια Σαρακοστής

Μελιτζάνες παπουτσάκια Σαρακοστής