company logo

Δίαιτες χωρίς γλουτένη και απώλεια βάρους

Δίαιτες χωρίς γλουτένη και απώλεια βάρους

Σύμφωνα με επιστημονική έκδοση της American Academy of Physician Assistants, η οποία κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα (August 2015,  Volume 28, Issue 8,  p 1–7), δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι μια διατροφή χωρίς γλουτένη οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Ο Glenn Gaesser, συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε ότι η έρευνα επιβεβαιώνει αυτά που ήδη γνώριζαν. Δηλαδή ότι μια διατροφή χωρίς γλουτένη προτείνεται μόνο για τα άτομα που επιβεβαιωμένα παρουσιάζουν διαταραχές που σχετίζονται με τη γλουτένη. Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν διαταραχές με την πέψη της γλουτένης, στρέφονται σε μια διατροφή χωρίς γλουτένη λόγω λανθασμένων πληροφοριών και «μόδας» και πολύ συχνά καταλήγουν να κερδίζουν βάρος.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι τροφές που δεν περιέχουν γλουτένη, έχουν συχνά περισσότερες θερμίδες. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη, όπως πολλά προϊόντα ολικής αλέσεως με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...