company logo

Ένα τεστ για να δείτε άμεσα αν είστε αλλεργικοί σε μια τροφή

Ένα τεστ για να δείτε άμεσα αν είστε αλλεργικοί σε μια τροφή
  • Ημερομηνία:16/04/2014
  • Κατηγορίες:

Το γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια αλλεργία παραμένει ένα μυστήριο στην ιατρική κοινότητα. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αλλεργίες, η καλύτερη γραμμή άμυνας είναι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα των αλλεργιών όπως είναι το φτέρνισμα, η ρινική καταρροή, τα υγρά μάτια, η ρινική συμφόρηση, η κνίδωση κ.ά.

Οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή του σώματός μας. «Ένοχοι» για την πρόκληση αλλεργίας μπορεί να είναι πολλοί. Από ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα, αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα, απορρυπαντικά και χημικά μέχρι το γρασίδι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας της αγελάδας, τη σκόνη του σπιτιού, τα κατοικίδια ζώα, το σιτάρι, τις χρωστικές ουσίες, τα πρόσθετα και συντηρητικά και άλλα.

Γενικά, όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάποια τροφή μας δημιουργεί πρόβλημα, εάν την απομακρύνουμε από τη διατροφή μας, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι προκαλεί την αλλεργία. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη στο αγελαδινό γάλα, είναι ο συχνός «δράστης» για πρόκληση αλλεργίας στα άτομα με γενετική προδιάθεση.

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Συνήθως εμφανίζονται πριν τα 6 χρόνια. Τα αυγά, ο χυμός πορτοκαλιού, τα φιστίκια, το καλαμπόκι και το γάλα είναι οι συνήθεις ύποπτοι για τις αλλεργίες στα παιδιά. Οι γονείς όμως, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για το ποιες ομάδες τροφών θα πρέπει να αποκλείουν από τη διατροφή του παιδιού που έχει αλλεργία. Η διαδικασία απόκλισης μιας τροφής από τη διατροφή έχει τρία στάδια. Πρώτα δοκιμάζει τις «ύποπτες» τροφές, μετά τις αποκλείει από το διαιτολόγιό του και τέλος τις επανεντάσσει. Τέτοιες τακτικές φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών. Μετά την ηλικία των 6, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα τρόφιμα παίζουν μικρό ρόλο στην εμφάνιση αλλεργιών.

Αν είστε ενήλικας και  νομίζετε ότι υπάρχει κάποια τροφή που τρώτε η οποία έχει αρνητική επίδραση στο σώμα σας, αποκόψτε τη από τη διατροφή σας και εάν το πρόβλημα σταματήσει, το πιθανότερο είναι να έχετε μια τροφική αλλεργία.

Η διαδικασία είναι η εξής: Πρώτα, αποκόψτε  τη τροφή που αισθάνεστε ότι δημιουργεί το πρόβλημα για μια περίοδο δύο εβδομάδων. Μετά, εισάγετε εκ νέου την τροφή στη διατροφή σας για μια εβδομάδα. Εάν τα συμπτώματα αρχίσουν να εμφανίζονται πάλι, το πιο πιθανό είναι  να είστε αλλεργικοί ή να έχετε κάποιο είδος ευαισθησίας στη συγκεκριμένη τροφή.

Μπορείτε με φυσικούς τρόπους να ελέγξετε αν έχετε αλλεργία σε τρόφιμα:

1. Μετρήστε πόσους σφυγμούς έχετε σε 60 δευτερόλεπτα.

2. Κρατήστε ένα κομμάτι του φαγητού, που θεωρείτε ότι δημιουργεί το πρόβλημα, στο στόμα σας. Για λίγο μη το μασήσετε ούτε να το καταπιείτε.

3. Ενώ έχετε το φαγητό στο στόμα σας, μετρήστε και πάλι τους σφυγμούς σας. Εάν παραμένουν οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι να μην είστε αλλεργικοί. Αν έχετε ανεβάσει 3 παλμούς ή και παραπάνω, ενδέχεται να είστε αλλεργικοί , αλλά την πλήρη διάγνωση θα την κάνει αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός σας.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...