company logo

Φύση και επιστήμη συναναντιώνται στο πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι

Φύση και επιστήμη συναναντιώνται στο πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι

Η κουρκουμίνη και τα παράγωγα της διμεθοξυκουρκουμίνη και δις διμεθοξυκουρκουμίνη, επιστημονικώς καλούμενα κουρκουμινοειδή, αποτελούν βασικά συστατικά του ριζώματος του φυτού Curcuma Longa, γνωστού στη χώρα μας ως Κουρκουμάς.

Ο Κουρκουμάς χρησιμοποιείτο χιλιάδες χρόνια πριν στην Ασία, ως γιατρικό για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Η φαρμακολογική αξιολόγηση των κουρκουμινοειδών έδειξε σαφείς αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις αλλά και κυτταροτοξικές δράσεις σε διάφορους τύπους καρκίνου.

Η διμεθοξυκουρκουμίνη έχει δείξει σημαντικές αντικαρκινικές δράσεις κυρίως έναντι του καρκίνου του προστάτη, με πιθανό μηχανισμό αντιανδρογόνου.

Οι μελέτες με τα κουρκουμινοειδή αφορούν όχι μόνο εργαστηριακά δεδομένα σε καρκινικές σειρές  αλλά και in vivo μελέτες με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Το φάσμα δράσεων των κουρκουμινοειδών είναι ιδιαίτερα ευρύ, ξεκινώντας από τις καρδιοαγγειακές ευεργετικές τους επιδράσεις, την βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τη συνεισφορά τους σε μια σειρά φλεγμονωδών νοσημάτων, ενώ επεκτείνεται έως και τη πρόληψη του καταρράκτη!

Το βασικό πρόβλημα με τα υδρόφοβα (δεν διαλύονται στο νερό) κουρκουμινοειδή έγκειται στη πολύ χαμηλή απορρόφηση τους στο έντερο και στο γρήγορο μεταβολισμό τους.

Αυτές οι συνθήκες αποτρέπουν τις δραστικές ουσίες του κουρκουμά να φθάσουν σε ιστούς στόχους μακριά από το έντερο και να ασκήσουν την ευεργετική τους δράση.

Έτσι λοιπόν η κλασική σκόνη κουρκουμά μπορεί να δώσει ιδιαίτερη γεύση, χρώση και άρωμα στα φαγητά μας, δεν μπορεί όμως να αποδώσει ουσιαστικά οφέλη υγείας στις κλασικές ποσότητες που μπορεί να καταναλωθεί.

Μην ξεχνάτε επίσης πως ο κουρκουμάς σε σκόνη εμπεριέχει εκ φύσεως κουρκουμινοειδή σε ποσοστό 3%, τη στιγμή που ένα αξιόπιστο συμπλήρωμα διατροφής έχει εκχύλισμα κουρκουμά (και όχι απλά σκόνη κουρκουμά) με 95% κουρκουμινοειδή!!

Η τακτική της ενίσχυσης του κουρκουμά ή και συμπληρωμάτων του με πιπερίνη (δραστική ουσία του πιπεριού) σαφέστατα και ενισχύει την απορρόφηση του, σε καμία όμως περίπτωση δεν λύνει το θέμα της διαλυτότητας του κουρκουμά στο νερό. Ακόμη και με πιπερίνη ο κουρκουμάς παραμένει υδρόφοβος (αδιάλυτος στο νερό).

Τη πιο πετυχημένη λοιπόν λύση στο θέμα της βιοδιαθεσιμότητας του Κουρκουμά τη δίνει η εταιρεία Better You, με το Turmeric oral spray, το πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα Κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι, για το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά εξελιγμένων τεχνικών, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα των κουρκουμινοειδών.

 
  1. ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΔΕΞΤΡΙΝΗ

  2. ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΩΠΟΙΗΣΗ

 

Τα 3 δραστικά κουρκουμινοειδή έχουν ενθυλακωθεί σε κυκλοδεξτρίνη με αποτέλεσμα:

-Δραματική αύξηση της υδατοδιαλυτότητας των ουσιών αυτών, οι οποίες από τη φύση τους είναι υδροφοβικές (αδιάλυτες στο νερό)-Βελτίωση της διασποράς των κουρκουμινοειδών αποτρέποντας τη συσσώρευση τους, γεγονός που προάγει περαιτέρω την απορρόφηση τους

-Βελτίωση της γεύσης

-Μείωση της χρωστικής δύναμης του κουρκουμά κάνοντας τον απόλυτα φιλικό για τα δόντια

 

Κατόπιν η φόρμουλα κυκλοδεξτρίνης – κουρκουμινοειδών γαλακτοματοποιείται (με τη βοήθεια της απολύτου φυσικής ουσίας αραβικό κόμμι) διαδικασία που εξασφαλίζει ότι τα κουρκουμινοειδή παραμένουν ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο διάλυμα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, αποτρέποντας το διαχωρισμό και βελτιώνοντας περαιτέρω τη βιοδιαθεσιμότητα. Η τελική αυτή μοναδική φόρμουλα καλείται κυκλοκουρμίνη (cyclocurmin)

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...