company logo

Για τους φίλους του ποδοσφαίρου: Την περίοδο του Μουντιάλ προσέξτε τη διατροφή σας!

Για τους φίλους του ποδοσφαίρου: Την περίοδο του Μουντιάλ προσέξτε τη διατροφή σας!

Το Υπουργείο Υγείας ευρωπαϊκού κράτους, εξέδωσε μια προειδοποίηση για την υγεία των οπαδών του ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι υπάρχουν συνέπειες στην υγεία όταν μένετε μέχρι αργά ξύπνιοι για να παρακολουθήσετε τους αγώνες, παραγγέλνοντας φαγητό απ’ έξω.  Επίσημα εξέδωσε μια συμβουλευτική υγείας για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου που διαμένουν μέχρι αργά για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, λέγοντας ότι μπορεί να αυξήσετε σημαντικά το βάρος σας, τρώγοντας «πρόχειρο» και «γρήγορο» φαγητό καθώς παρακολουθείτε τα παιχνίδια.

Το τουρνουά στη Βραζιλία έκανε το ντεμπούτο της  και πολλοί είναι εκείνοι, που λόγω της περίστασης, μετατρέπονται σε φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου και προγραμματίζουν να δουν όλα τα σημαντικά παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάζουν τον ύπνο τους, επειδή, λόγω της διαφοράς ώρας, οι περισσότεροι αγώνες μεταδίδονται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με αναφορές διαιτολόγων, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε περισσότερο όταν βλέπουν τηλεόραση, ενώ η όρεξη ενισχύεται αργά τη νύχτα, όταν το σώμα είναι κουρασμένο.

«Όταν οι οπαδοί παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου σε fast-food ή καφετέριες που αναμεταδίδουν τα παιχνίδια, μπορούν  να καταναλώσουν πάρα πολλές θερμίδες σε ένα γεύμα. Συνήθως, το είδος του φαγητού σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι το χάμπουργκερ, τα τηγανιτά, οι τηγανιτές πατάτες, τα αναψυκτικά και η μπύρα ... τα οποία, σε μεγάλες ποσότητες, όλα περιέχουν πολλές θερμίδες».

Ένα γεύμα με ένα χάμπουργκερ με μπιφτέκι από μοσχάρι, μία μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανιτές και ένα μεγάλο αναψυκτικό, μπορεί να φτάσει περίπου τις 1.300 θερμίδες.

Κάποιος που ζυγίζει 60 κιλά και έχει μια καθιστική δουλειά χρειάζεται μόνο 1.800 θερμίδες την ημέρα. Εάν κάποιος μένει ξύπνιος μέχρι αργά και κάνει μια φτωχή διατροφή για όλη την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί να πάρει μέχρι και  4,5 κιλά μέχρι το τέλος του τουρνουά.

Συστήνεται τους οπαδούς να τρώνε φρούτα και λαχανικά, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες Α και C και έχουν τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τα μάτια, τα οποία χρειάζονται υποστήριξη μετά από τόσες ώρες παρακολούθησης στην τηλεόραση.

Θα πρέπει επίσης οι οπαδοί να προσέχουν τα σνακ τους, να πίνουν νερό αντί για ροφήματα με ζάχαρη ή μπύρα και αναψυκτικά χωρίς αλκοόλ και ζάχαρη αντίστοιχα και να τρώνε πολλά φρούτα και σαλάτες αντί για τηγανητά και πρόχειρο φαγητό. Ετοιμάστε διάφορα ντιπ και σάλτσες χωρίς πολλά λιπαρά για να τα συνοδεύετε ευχάριστα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο ημίχρονο, προτείνεται να σηκώνεστε και να κινείστε ώστε να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Κρατήστε αυτές τις συμβουλές ώστε να παρακολουθήσετε όλο το Μουντιάλ με υγιή τρόπο.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...