company logo

Γιατί πρέπει να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα

Γιατί πρέπει να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα
  • Ημερομηνία:25/07/2013
  • Κατηγορίες:

Είστε από εκείνους που ξεφλουδίζετε μετά μανίας τα φρούτα και τα λαχανικά; Αν ναι, κάνετε πολύ κακώς, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των φυτικών ινών τους βρίσκετε στη φλούδα. Οι φυτικές ίνες αποτελούν πολύτιμα συστατικά, που συμβάλουν στην καλή υγειά του γαστρεντερικού μας συστήματος, τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου, ενώ μας προσφέρουν και ευκολότερο κορεσμό.  Ακόμη, τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες των φρούτων και των λαχανικών βρίσκονται επίσης  πολύ κοντά στην επιφάνεια της φλούδας ή στην ίδια τους τη φλούδα.

Μελέτες δείχνουν οτι η φλουδα εμφανίζει 27 % περισσότερη αντιοξειδωτική δραστηριότητα από τη σάρκα τους. Πολλοί λοιπόν αφαιρούμε τη φλούδα από τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα ροδάκινα, τη ντομάτα, τα μήλα και τα νεκταρίνια, αλλά στην πραγματικότητα πετάμε στα σκουπίδια πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Αν λοιπόν η φλούδα μπορεί να φαγωθεί, ξύνετε την απαλά αντί να την αφαιρείτε ολοσχερώς και  χρησιμοποιείται έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρείται όσο πιο λεπτό στρώμα γίνεται από τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να ξεφλουδιστούν.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...