company logo

Γνωρίστε το σιρόπι σφενδάμου

Γνωρίστε το σιρόπι σφενδάμου
  • Ημερομηνία:10/12/2013
  • Κατηγορίες:

Αρκετοί είναι εκείνοι που προβληματίζονται για την γλυκαντική ύλη που μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους διατροφή. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν την ζάχαρη αλλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα φυσικό προϊόν.

Στην Ελλάδα, ως παραγωγός χώρα έχουμε μάθει το μέλι, αλλά για όσους ψάχνουν μία δεύτερη λύση, αυτή ακούει στο όνομα σιρόπι σφένδαμου. Παράγεται με ένα φυσικό τρόπο από το ομώνυμο δέντρο. Αρκεί να γίνουν μερικές τρύπες στον κορμό του και ρέει ελεύθερα.

Σε δεύτερη φάση θερμαίνεται για να αποβάλλει μέρος της υγρασίας και απομένει το σιρόπι με την χαρακτηριστική γλυκιά γεύση. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, συγκρινόμενο με την ζάχαρη, αφορούν την περιεκτικότητα του σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Συγκεκριμένα για το μαγγάνιο, δύο κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφένδαμου ημερησίως καλύπτουν το 22%, δηλαδή το ¼ των αναγκών ενός ενήλικα.. Η επάρκεια του στην καθημερινή διατροφή, έχει βρεθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού.

Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητα του σε ψευδάργυρο, έρευνες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση του με τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, πάντα στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Πρέπει όμως επίσης να γνωρίζετε ότι τα δύο κουταλάκια του γλυκού αποδίδουν και 34 θερμίδες, ποσό όχι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ημερήσιο διαιτολόγιο 2000 θερμίδων. Πρέπει όμως να το αξιολογείτε ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση.

Χρησιμοποιήστε το στα ροφήματα σας, στα dressing για σαλάτες ή στις μαρινάδες σας για μία ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...