company logo

Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού

Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού

Επιμέλεια
Ευγενία Αλεξάνδρου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πτυχιούχος  University of Nottingham

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland ανακάλυψαν ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D σε ποντίκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτρέπει την εμφάνιση χαρακτηριστικών του αυτισμού στους απογόνους.                                              

«Η ανακάλυψη αυτή παρέχει περαιτέρω απόδειξη του ρόλου που διαδραματίζει η βιταμίνη D στην ανάπτυξη του εγκεφάλου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Darryl Eyles, από το UQ's Queensland Brain Institute.

«Η μελέτη μας χρησιμοποίησε το πιο ευρέως αποδεκτό αναπτυξιακό μοντέλο του αυτισμού κατά το οποίο τα ποντίκια συμπεριφέρονται αφύσικα φανερώνοντας προβλήματα στην  κοινωνική τους αλληλεπίδραση και τη βασική τους εκπαίδευση», δήλωσε ο καθηγητής Eyles.

Οι έγκυες γυναίκες που έλαβαν θεραπεία με ενεργή βιταμίνη D στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης γέννησαν απογόνους χωρίς τα χαρακτηριστικά του αυτισμού. Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε ανθρώπους διαπιστώθηκε μια σύνδεση μεταξύ των εγκύων γυναικών με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και την αυξημένη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδί με αυτιστικά χαρακτηριστικά. Ο αυτισμός χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής.


Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...