company logo

Η θεραπεία της ηπατίτιδας C ενισχύεται με την βιταμίνη Β12

Η θεραπεία της ηπατίτιδας C ενισχύεται με την βιταμίνη Β12

Επιμέλεια
Ευγενία Αλεξάνδρου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πτυχιούχος  University of Nottingham

Έρευνα που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Gut δείχνει ότι οι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C που λαμβάνουν την καθιερωμένη θεραπεία τους,  θα μπορούσαν να ωφεληθούν σημαντικά από τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12. Σύμφωνα με τους ερευνητές η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τον ιό.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ισχυρά σε ασθενείς των οποίων η λοίμωξη ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Περίπου το 60% έως 80% των ατόμων με ηπατίτιδα C αναπτύσσουν χρόνια ηπατίτιδα και περίπου το ένα τρίτο εμφανίζει κίρρωση και ηπατική νόσο.

Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο αποθήκευσης βιταμίνης Β12 του οργανισμού, όμως αυτή η ικανότητα του είναι περιορισμένη λόγω της ασθένειας. Οι ερευνητές έθεσαν ως στόχο να προσδιορίσουν εάν η προσθήκη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 στη θεραπεία, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Στη μελέτη συμμετείχαν 94 ασθενείς. Τα  αποτελέσματα έδειξαν ότι 24 εβδομάδες μετά τη διακοπή της θεραπείας, η ομάδα που έλαβε και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 μαζί με τη συνήθη θεραπεία, αύξησε το ποσοστό καταπολέμησης του ιού κατά 34%.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η προσθήκη βιταμίνης Β12 στο βασικό  πρότυπο θεραπείας είναι μια ασφαλής και φτηνή εναλλακτική λύση θεραπείας.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...