company logo

Η σημασία των γευμάτων εργασίας

Η σημασία των γευμάτων εργασίας
  • Ημερομηνία:06/12/2013
  • Κατηγορίες:

Η σύγχρονη καθημερινότητα έχει τα τελευταία χρόνια επιβάλλει και διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και διατροφής, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων και την κατανάλωση ενός μόνο γεύματος στο σπίτι τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες.

 Το γεγονός αυτό έχει συσχετιστεί  με σημαντικά μειωμένη απόδοση στο χώρο και το αντικείμενο εργασίας καθώς επίσης και με αύξηση της κατανάλωσης φαγητού κατά τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι.

Επιπλέον φαίνεται να ευθύνεται και για την μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και τελικά την επιβάρυνση της υγείας. Είναι σημαντικό λοιπόν, κάθε εργαζόμενος να προγραμματίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαγητό του και στη δουλειά.

Αρκετοί όμως είναι εκείνοι που απαντούν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να τρώνε τις ώρες εργασίας. Σκεφτείτε όμως ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες που σέβονται τους υπαλλήλους τους, έχουν προβλέψει και ορισμένο χρόνο για την λήψη ενός τουλάχιστον μικρογεύματος.

Κάντε λοιπόν και εσείς την προσπάθεια σας να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα από το σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας τάπερ και μαχαιροπήρουνα.

Ένα σάντουιτς μπορεί να είναι ένα πλήρες γεύμα, που θα σας προσφέρει ενέργεια, ενώ παράλληλα θα συμπληρώσει την διατροφή σας στα απαιτούμενα μέταλλα και βιταμίνες. Μπορείτε να επιλέγετε την γέμιση της αρεσκείας σας.

Προσθέστε τυρί και γαλοπούλα, τόνο και μαρούλι, φέτα και τομάτα, σολομό και αβοκάντο ή όποιο άλλο συνδυασμό προτιμάτε. Δημιουργήστε ποικιλία, και μην αφήνετε όμως τον οργανισμό σας χωρίς ενέργεια για πολλές ώρες.

Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά προγεύματος χαμηλά σε σάκχαρα είναι επίσης μια ακόμα εξαιρετική επιλογή.

Η υγεία και η διάθεση σας εξαρτώνται από τις δικές σας αποφάσεις και πράξεις

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...