company logo

Η υπεροχή του κολλαγόνου σε πεπτίδια

Η υπεροχή του κολλαγόνου σε πεπτίδια

Είναι γεγονός πως η εμφάνιση του δέρματος και η ακεραιότητά του αλλάζουν με το πέρασμα των ετών και αυτό οφείλεται σε μία συνδυαστική δράση της φωτογήρανσης, διαφόρων ορμονικών αλλαγών, περιβαλλοντικών παραγόντων και βέβαια στον χρόνο που περνάει και αφήνει τα ανεξίτηλα σημάδια του…

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλίσει την ελληνική αγορά συμπληρώματα διατροφής με βάση το κολλαγόνο, προϊόντα που διατείνονται πως μπορούν να καθυστερήσουν τα εμφανή σημάδια του γήρατος, όπως για παράδειγμα τις ρυτίδες. Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά ισχύει.

Καταρχάς αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν εμπεριέχουν απλά κολλαγόνο αλλά υδρολυμένο κολλαγόνο. Η υδρόλυση συνίσταται στην επεξεργασία μιας πρωτεΐνης με ένζυμα και νερό, με τελικό αποτέλεσμα να διασπώνται οι πεπτιδικοί δεσμοί και να παίρνουμε ένα μείγμα πεπτιδίων και ελεύθερων αμινοξέων.

Τα πεπτίδια που προκύπτουν από την υδρόλυση του κολλαγόνου αποτελούνται συνήθως από δύο ή τρία αμινοξέα, είναι δηλαδή διπεπτίδια ή τριπεπτίδια, έχουν χαμηλό μοριακό βάρος και απορροφώνται ως έχουν. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει εκτός από αμινοξέα και πεπτίδια, αρκεί αυτά να έχουν το κατάλληλο μοριακό βάρος, κάτι που δε συμβαίνει για παράδειγμα με πεπτίδια που αποτελούνται από τέσσερα αμινοξέα. Άρα, η όποια δράση του υδρολυμένου κολλαγόνου στο δέρμα και την επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα κυρίως της δράσης αυτών των πεπτιδίων και δευτερευόντως της δράσης συγκεκριμένων αμινοξέων.

Μελέτες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση πεπτιδίων κολλαγόνου προερχόμενα από ψάρι έχει ως συνέπεια την απορρόφησή τους από τον οργανισμό και την εμφάνισή τους στον ορό του αίματος με το διπεπτίδιο προλίνη-υδροξυπρολίνη να αποτελεί το πιο βασικό από αυτά. Τέτοια πεπτίδια διεγείρουν τους ανθρώπινους ινοβλάστες και τα χονδροκύτταρα για παραγωγή κολλαγόνου τύπου 1 αλλά και υαλουρονικού οξέως, με άμεσες φυσικά θετικές επιπτώσεις στην υφή και την ελαστικότητα του δέρματος.

Μέσα στο 2014, δημοσιεύθηκαν 2 επιστημονικές μελέτες σε ανθρώπους και συγκεκριμένα σε γυναίκες, καταλήγοντας και οι δυο μελέτες πως η κατανάλωση συγκεκριμένων πεπτιδίων κολλαγόνων για τουλάχιστον 8 εβδομάδες οδήγησε σε βελτίωση της υφής του δέρματος και σε μία μετρήσιμη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Το υδρολυμένο κολλαγόνο σε πόσιμη μορφή είναι συμπλήρωμα διατροφής και για να μας δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα πρέπει να τροποποιηθούν παράλληλα και άλλοι σημαντικοί παράγοντες. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, εκτίθεται στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία, τρώει φρούτα και λαχανικά μια φορά την εβδομάδα, είναι καλό να πραγματοποιήσει συνολικές αλλαγές στις συνήθειες αυτές, αν επιθυμεί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη συμπληρωματική αγωγή με υδρολυμένο κολλαγόνο προερχόμενο από ψάρι.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Diettv.gr προτείνει:

 

BEAUTIN™ COLLAGEN

 

Ομορφιά εκ των έσω 

Το BEAUTΙΝ™ COLLAGEN περιέχει υψηλής ποιότητας υδρολυμένο κολλαγόνο Peptan™, σε μορφή πεπτιδίων για αυξημένη απορρόφηση, είναι ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ, ενώ περιέχει και βιταμίνες A, B Complex, C και ψευδάργυρο. Συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσιολογικής παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό και ως εκ τούτου:

 

• ενισχύει την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας εκ των έσω

• βελτιώνει την όψη του δέρματος & δυναμώνει μαλλιά και νύχια

• ενδυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς, τους χόνδρους και τις αρθρώσεις

• έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

 

Σε δύο υπέροχες γεύσεις, φράουλα - βανίλια και μάγκο – πεπόνι για να επιλέξετε!

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...