company logo

Η υψηλή κατανάλωση φρούτων συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Η υψηλή κατανάλωση φρούτων συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες για έναν άνδρα, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε φλαβονοειδή, όπως τα μούρα, οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα εσπεριδοειδή, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας για τους μεσήλικες άνδρες.

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Aedin Cassidy, από το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου (UEA), και οι συνεργάτες της από το Χάρβαρντ, δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Υπολογίζεται ότι περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν στυτική δυσλειτουργία, πιο συγκεκριμένα οι άνδρες άνω των 60 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, αν και το 12% των περιπτώσεων είναι άνδρες κάτω από αυτή την ηλικία.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, σε αυτή την τελευταία μελέτη, η καθηγήτρια Cassidy και η ομάδα της δήλωσαν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή είναι τόσο ωφέλιμη, όσο ένα γρήγορο βάδισμα για 5 ώρες εβδομαδιαίως.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 50.000 μεσήλικες άνδρες. Συλλέχθηκαν, πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των ανδρών να επιτύχουν μια σταθερή στύση για να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή και με τις διατροφικές τους συνήθειες. Διαπιστώθηκε ότι στους άνδρες, που η συνολική πρόσληψη φρούτων ήταν μεγαλύτερη, ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας μειώθηκε κατά 14%, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλότερη συνολική πρόσληψη φρούτων. Οι άνδρες που κατανάλωναν τακτικά τρόφιμα πλούσια σε ανθοκυανίνες, φλαβόνες και φλαβανόνες είχαν ένα 10% μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ανθοκυανίνες βρίσκονται στα κεράσια, τις φράουλες, τα βατόμουρα, και τα μαύρα φραγκοστάφυλα, ενώ οι φλαβόνες και οι φλαβανόνες βρίσκονται στα εσπεριδοειδή.

Επιπλέον, οι άνδρες που συνδυάζουν μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή και τακτική άσκηση βρέθηκε ότι έχουν 21% μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλή κατανάλωση φλαβονοειδών και χαμηλή φυσική δραστηριότητα. Ακόμα, η σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής πλούσιας σε φλαβονοειδή και μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας ήταν ισχυρότερη για τους νεότερους άνδρες.

Ενώ τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι μια διατροφή πλούσια σε  φλαβονοειδή θα μπορούσε να ωφελήσει τη σεξουαλική υγεία, ο Dr. Eric Rimmο, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής στο Χάρβαρντ συμπληρώνει ότι μια τέτοια διατροφή μπορεί επίσης να ωφελήσει και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...