company logo

Κεφτέδες με ντομάτα στο τηγάνι

Κεφτέδες με ντομάτα στο τηγάνι

Υλικά

700 γρ. κιμάς χοιρινός

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

 4-5 κ.σ. αλεύρι

1 αβγό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κιλό τριμμένες ντομάτες

λίγο κύμινο

λίγο φρέσκο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά κιμά κρεμμύδι σκόρδο ντομάτα κύμινο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και τα ζυμώνουμε.

2. Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι για 2-3 τους κεφτέδες.

3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα τα βότανα και τα μπαχαρικά κι από την ώρα που θα πάρει βράση η σάλτσα, βράζουμε για 10'.

4. Βράζουμε τα μακαρόνια και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε δυνατά για 1'.

5. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Κεφτέδες-με-ντομάτα-στο-τηγάνι

Τελευταία άρθρα

Διατροφή και Διαβήτης
Διατροφή και Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος κατά την οποία παρατηρούνται... 

Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…
Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…

«Προσέχω πολύ τη διατροφή και την υγεία μου… Παίρνω καθημερινά μουρουνέλαιο»...

Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D
Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D

Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη D έχει μεγάλη σημασία για την καλή υγεία...