company logo

Κιλά και εγκυμοσύνη

Κιλά και εγκυμοσύνη

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :πριν 4 μήνες γέννησα την κορούλα μου, ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου στα 54 κιλά και πήρα 10 κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ( φυσιολογικά, πιστεύω) αφού γέννησα επανήλθα αμέσως στα αρχικά κιλά μου και όλοι θεωρούν οτι είμαι πολυ αδύνατη για το ύψος μου 1.65.(θα ήθελα να σας πω ότι έχω χειρουργηθεί  και έχω αφαιρέσει τον θυρεοειδή μου εδω και 3 χρόνια) εγώ θεωρώ οτι λόγο αυτού χάνω κιλά εσείς τι πιστεύετε?

 

Για να κρίνετε εάν το βάρος σας είναι χαμηλότερο του επιθυμητού, είναι απαραίτητο να προβείτε σε έναν έλεγχο σύστασης σώματος. Το ποσό του λίπους, θα υποδείξει εάν είστε πολύ αδύνατη ή όχι. Προσέξτε όμως να απευθυνθείτε σε ένα διαιτολόγο. Η μέτρηση αυτή είναι εύκολη και φθηνή, αλλά παράλληλα και πολύ ευαίσθητη σε λάθη.

Σχετικά με την αφαίρεση του θυρεοειδή, εάν ο ενδοκρινολόγος σας κρίνει ότι η ορμονική υποκατάσταση είναι σωστή, τότε πρέπει να προσαρμόσετε την διατροφή σας, ώστε να επιτυγχάνετε θερμιδικό ισοζύγιο, δηλαδή να παίρνετε καθημερινά τόσες θερμίδες, όσες καταναλώνετε, με αποτέλεσμα να διατηρείτε το βάρος σας.

 

Γιάννης Χρύσου

Κλινικός διατροφολόγος-διαιτολόγος

Επιστημονικός συνεργάτης Diet TV 

 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...