company logo

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υλικά

  • ανθοί κολοκυθιών: 20 μεγάλοι
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένα
  • κουκουνάρι: 50 γρ.
  • ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 100 γρ.
  • καρότο: 1 μικρό, τριμμένο
  • μαϊντανός ή άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • ντομάτα: 1 ο χυμός της
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Αφαιρούμε με προσοχή (με τα δάχτυλα ή με ψαλίδι) το μίσχο από κάθε κολοκυθοανθό. Φροντίζουμε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορούμε να τους γεμίσουμε.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (κρατάτε λίγο για το ταψί) και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε το καρότο, τον άνηθο ή το μαϊντανό και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Προσθέτουμε κατόπιν 1/2 φλιτζάνι νερό και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση στο σβηστό μάτι για να απορροφηθούν οι χυμοί της και να μαλακώσει το ρύζι.

Ανοίγουμε με προσοχή τους ανθούς και τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση. Ραντίζουμε με λίγο νερό (ή και με λίγο λάδι) τις άκρες των ανθών και τις στρίβετε ελαφρά για να κλείσουν και να μην αφήσουν τη γέμιση να βγει με το ψήσιμο.

Βάζουμε τους κολοκυθοανθούς στην κατσαρόλα και τους περιχύνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Τους μαγειρεύουμε για 15’-20’. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε επιπλέον λίγο ζεστό νερό για να μη στεγνώσουν οι κολοκυθοανθοί.

Τελευταία άρθρα

Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα
Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα

Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα

Τονοσαλάτα
Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

Τι είναι τα Paraprobiotics;
Τι είναι τα Paraprobiotics;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού...