company logo

Κρεατόπιτα με τραχανά και γιαούρτι

Κρεατόπιτα με τραχανά και γιαούρτι

Υλικά

  • χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή σπιτικά: 8
  • αρνάκι: 1 1/2 κιλό ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • κρασί λευκό: 300 ml
  • τραχανάς γλυκός: 80 γρ.
  • φέτα: 200 γρ., κομματιασμένη
  • γιαούρτι στραγγιστό: 400 γρ.
  • αυγά: 4
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας για τη γέμιση και επιπλέον για τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το αρνάκι απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τραχανά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και της προσθέτουμε τη φέτα. Χτυπάμε το γιαούρτι με τα 3 αυγά και το αλατοπίπερο. Στρώνουμε 4 φύλλα χωριάτικα, το ένα πάνω στο άλλο και τα λαδώνουμε καλά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και ανάμεσα ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του γιαουρτιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό χτυπημένο και ψήνουμε στους 200ºC 55' περίπου. 

Τελευταία άρθρα

Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα
Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα

Κοτόπουλο πεταλούδα σε αρωματική μαρινάδα

Τονοσαλάτα
Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

Τι είναι τα Paraprobiotics;
Τι είναι τα Paraprobiotics;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού...