company logo

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

Υλικά Συνταγής

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο μια φορά περασμένο στην μηχανή του κιμά

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. νερό ζεστό

1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές

2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη

3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

λιγο σέλερι

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

1 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

1/2 ματσάκι άνηθο

1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Το χυμό από 2 λεμόνια

Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στο ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα. Σοτάρουμε για 3-4′, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15′.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε την σεληνόριζα και το λάχανο για 3-4′ .

Τα προσθέτουμε στον κιμά καθώς και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.

Τότε προσθέτουμε το ρύζι τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 10′.

Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.

Αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για 10′.

Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/laxanoruzo-to-agapimeno-mou-8-02-16/

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...