company logo

Μανιτάρια πορτομπέλο στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα, μπρόκολο και cottage cheese απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Μανιτάρια πορτομπέλο στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα, μπρόκολο και cottage cheese απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο                                       

4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες

200 γρ. cottage cheese                                                   

200 γρ. μπρόκολο                                                          

½ κουταλιά της σούπας αλάτι

¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο                                  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια απ’ έξω, βγάζουμε το κοτσάνι τους εάν έχουν και με ένα κουτάλι ξύνουμε ελαφρά την περιμετρική σκούρα σάρκα.

Τα τοποθετούμε σαν βαρκούλες σ’ ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε, τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180° C.

Αφού μισοψηθούν τοποθετούμε στο καθένα 2 λεπτές φέτες ντομάτας, λίγο μπρόκολο περιμετρικά και στο κέντρο το cottage cheese, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε για 2-3 ακόμα λεπτά, ενώ έχουμε δυναμώσει τον φούρνο στους 220° C.

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 110 Kcal

Η εν λόγω συνταγή αποτελεί μια ιδιαίτερα γευστική και ολιγοθερμιδική πρόταση, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε κάθε πλάνο δίαιτας για τον έλεγχο του βάρους. Η πλούσια περιεκτικότητα των μανιταριών σε νερό (περίπου το 90% των μανιταριών είναι νερό!!) αλλά και η χαμηλή περιεκτικότητα του τυριού cottage σε λιπαρά, καθιστούν τη συνταγή αυτή «σύμμαχο» της σιλουέτας μας.

Τα μανιτάρια όμως εμπεριέχουν σε σημαντικά ποσά και ένα άκρως απαραίτητο ιχνοστοιχείο, τον χαλκό.

Ο χαλκός εμπλέκεται στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτελεί τμήμα πολλών αντιοξειδωτικών ενζυμικών συστημάτων του μεταβολισμού μας και μαζί με τη βιταμίνη C παίρνουν μέρος στο σχηματισμό της ελαστίνης. 

 

Τελευταία άρθρα

Τι είναι τα Paraprobiotics;
Τι είναι τα Paraprobiotics;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού...

Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών
Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών

Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών

Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) συμβαίνει όταν ο οισοφαγικός σφιγκτήρας δεν κλείνει επαρκώς, με αποτέλεσμα...