company logo

Μαριναρισµένος σολοµός

Μαριναρισµένος σολοµός

Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. φιλέτο σολομού

1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ανθός αλατιού (αφρίνα)

1½ κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

2. Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό. Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.

3. Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.

4. Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/marinarisµenos-soloµos/

Τελευταία άρθρα

Διατροφή και Διαβήτης
Διατροφή και Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος κατά την οποία παρατηρούνται... 

Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…
Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…

«Προσέχω πολύ τη διατροφή και την υγεία μου… Παίρνω καθημερινά μουρουνέλαιο»...

Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D
Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D

Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη D έχει μεγάλη σημασία για την καλή υγεία...