company logo

Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη..Είναι όντως καλύτερες?

Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη..Είναι όντως καλύτερες?
  • Ημερομηνία:08/12/2013
  • Κατηγορίες:

Οι μαρμελάδες είναι για πολλούς συνυφασμένες με το πρωινό τους γεύμα. Προέρχονται από φρούτα και δημιουργούν την εικόνα ενός υγιεινού τροφίμου.

Εάν όμως προσέξουμε την ανάλυση τους, θα δούμε ότι ελάχιστα από τα ευεργετικά συστατικά του φρούτου περνάνε τελικά στην μαρμελάδα, λόγω της έντονης θερμικής επεξεργασίας της.

Η χρήση της όμως με μέτρο, σε όσους την επιλέγουν, θεωρείται επιθυμητή, ως συστατικό του πρωινού ή άλλου γεύματος. Είναι ένα τρόφιμο που προσφέρει γλυκιά γεύση και ικανοποιεί την ανάγκη πολλών ανθρώπων χωρίς να προσφέρει πολλές θερμίδες.

1 κουταλάκι δεν προσφέρει περισσότερες από 20 θερμίδες.

Συχνά πληρώνουμε μία μεγαλύτερη τιμή για μαρμελάδες που αναγράφουν ότι δεν περιέχουν ζάχαρη.  Αξίζει όμως πραγματικά κάτι τέτοιο;

Εάν κοιτάξετε και συγκρίνετε με προσοχή την ετικέτα σύστασης με μία άλλη κοινή μαρμελάδα, θα δείτε ότι περιέχουν το ίδιο ποσό σακχάρων. Οπότε το προϊόν απλά δεν περιέχει ζάχαρη αλλά σάκχαρα από άλλα φρούτα. Στον οργανισμό σας έχετε παρόμοια απόκριση…

Αντί της ζάχαρης, προτιμήστε να παρατηρείτε ποιες μαρμελάδες περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό φρούτων. Αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος που θα έπρεπε να ορίζει την τιμή και την υπεροχή ενός προϊόντος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Εάν κάνετε μία μικρή έρευνα αγοράς, θα δείτε ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 40 έως και 80%. Μία πολύ μεγάλη διακύμανση για να μην την παρατηρούμε!

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...