company logo

Μαυροµάτικα φασόλια σαλάτα

Μαυροµάτικα φασόλια σαλάτα

Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/4 φλιτζ. κόκκινο ξίδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)

2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.

3. Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.

4. Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Extra tip επιτυχίας:

Ζεματάμε τα φασόλια για 5’ και πετάμε το νερό.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/mavromatika-fasolia-salata/

 

Τελευταία άρθρα

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ
2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ