company logo

Μοναδικό ρατατούι (τουρλού) απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Μοναδικό ρατατούι (τουρλού) απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα:

400γρ. μπρόκολο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

600γρ. φινόκιο κομμένο σε φέτες

400γρ. ντομάτες κομμένες σε φέτες

150γρ. κρεμμύδι τριμμένο

50ml ελαιόλαδο

5γρ. αλάτι

5γρ. πιπέρι άσπρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένoυμε πολύ καλά το μπρόκολο και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπουμπούκια από τον κορμό του. Τα τοποθετούμε σε κρύο αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε ένα ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα ντομάτας στον πάτο του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το μπρόκολο με το σκόρδο, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις ντομάτες μας. Ολοκληρώνουμε καλύπτοντας με τις ντομάτες που μου έχουν περισσέψει το μείγμα των λαχανικών μας.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  50 λεπτά