company logo

Μπριάμ

Μπριάμ

Υλικά Συνταγής

4 μελιτζάνες φλάσκες

4 κολοκύθια

4 μεγάλες πατάτες

4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες

4 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια

2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το μπριάμ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.

Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/mpriam/

Τελευταία άρθρα

Οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι μεταδοτικές
Οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι μεταδοτικές

Οι προσπάθειες για την επίτευξη ενός υγιεινού  τρόπου ζωής... 

Βραστό χταπόδι ξυδάτο
Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων...