company logo

Μuffins με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Μuffins με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Υλικά Συνταγής

1/4 φλ. λάδι καρύδας

1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)

1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 μεγάλο αυγό

1 πρέζα αλάτι

1½ φλ. αλεύρι Χωρίς Γλουτένη

1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια

1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ (χ.γ.)

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

150 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.

2. Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

3. Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.

4. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/muffins-portokaliou-me-sokolata/