company logo

Ναι στα αποξηραμένα φρούτα !

Ναι στα αποξηραμένα φρούτα !
  • Ημερομηνία:05/12/2013
  • Κατηγορίες:

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για τα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων σας. Έχουν γλυκιά γεύση, αντικαθιστώντας το γλυκό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δίνουν ενέργεια και μεταφέρονται και συντηρούνται πολύ εύκολα.

Έχουν λοιπόν ότι χαρακτηριστικό χρειάζεται ένα σνακ. Δεν πρέπει όμως να τα συγκρίνετε με τα φρούτα. Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν ορισμένα μικροστοιχεία. Η διαδικασία όμως ξήρανσης οδηγεί στην σημαντική μείωση τους από το αρχικό προϊόν.

Τα φλαβονοειδή και γενικότερα ορισμένα από τα υδατοδιαλυτά συστατικά που περιέχονται στα φρούτα καταστρέφονται σε κάποιο ποσοστό λόγω της ευαισθησίας τους στην υψηλή θερμοκρασία και το φως.

Ακόμα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλα τα αποξηραμένα φρούτα ίδια. Ορισμένα παράγονται με διαφορετικές διαδικασίες όπως επίσης και σε ορισμένα προστίθεται ζάχαρη. Για παράδειγμα, στα κομμάτια ανανά συνήθως προστίθεται ζάχαρη, ενώ η μπανάνα περνάει από βαθύ τηγάνισμα.

Προτιμήστε λοιπόν εκείνα που δεν περιέχουν επιπλέον ζάχαρη. Ιδανική επιλογή είναι το αποξηραμένο δαμάσκηνο που περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και εξυπηρετεί την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ομοίως και το βερίκοκο.

Μία ακόμα καλή επιλογή είναι το αποξηραμένο μάνγκο που αποτελεί και πηγή ω λιπαρών οξέων. Το σύκο είναι ιδανικό για την συμπλήρωση της πρόσληψη σιδήρου και τα μούρα για μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Χρησιμοποιήστε τα λοιπόν στην δουλειά, στον δρόμο, στο ταξίδι σας, δώστε τα στα παιδιά σας, αλλά μην αντικαθιστάτε με αυτά τα φρέσκα φρούτα σας. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...