company logo

NIDORA: Το προϊόν που υπόσχεται μείωση κιλών είναι όντως αποτελεσματικό;

NIDORA: Το προϊόν που υπόσχεται μείωση κιλών είναι όντως αποτελεσματικό;

Ευγενία Αλεξάνδρου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πτυχιούχος University of Nottingham.

Οι άνθρωποι ανέκαθεν προσπαθούσαν να βρουν εύκολους τρόπους για την απώλεια των περιττών κιλών. Τα τελευταία χρόνια, το προϊόν NIDORA έχει κάνει την εμφάνιση του στην αγορά, προκαλώντας θύελλα συζητήσεων καθώς υπόσχεται μείωση κιλών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Το «συμπλήρωμα διατροφής»  NIDORA αναπτύχθηκε από τον νευρολόγο Stephen Hill* (του οποίου η ταυτότητα παραμένει κρυφή αφού κανένα μέσο επικοινωνίας δεν βρήκαμε κατά την αναζήτηση που κάναμε) και βασίζεται στην τεχνολογία της κρυσταλλικής του ουσίας  που αποτελείται από:

  • Μαλτοδεξτρίνη χωρίς γλουτένη (που προέρχεται απο καλαμπόκι)
  • Φωσφορικό τριασβέστιο
  • Διοξείδιο του πυριτίου
  • Λεκιθίνη σόγιας
  • Τεχνητά αρώματα
  • Συστατικά γάλακτος

Σύμφωνα με τον επίσημο δικτυακό ιστότοπο του προϊόντος, η σκόνη NIDORA ψεκάζεται στο φαγητό ενισχύοντας έτσι τους υποδοχείς γεύσης και όσφρησης, οι οποίοι με τη σειρά τους κινητοποιούν τον εγκέφαλο έτσι ώστε να εκκρίνει ορμόνες υπεύθυνες για την ενεργοποίηση του σήματος του κορεσμού. Με αυτόν τον τρόπο οι μερίδες του φαγητού και άρα οι περιττές θερμίδες  μειώνονται.

Είναι όμως όντως το  NIDORA αποτελεσματικό ή πρόκειται για μια καλοστημένη, διαδικτυακή κυρίως, επιχείρηση χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο?

Η μαλτοδεξτρίνη είναι μια αρκετά φθηνή σκόνη που χρησιμοποιείται ως τεχνητό γλυκαντικό αλλά και ως ενα πυκνωτικό ή ενα υλικό πληρώσεως σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Δεν υπάρχουν ωστόσο έγκριτες επιστημονικές αναφορές που να αποδεικνύουν ότι η εισπνοή ή η κατανάλωση μαλτοδεξτρίνης βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μελέτες οδοντιάτρων με αντικείμενο το φωσφορικό τριασβέστιο έχουν δείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην υγεία των οστών, αλλά η δράση του είτε μέσω όσφρησης είτε μέσω γεύσης, δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά για την ενίσχυση του κορεσμού.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το διοξείδιο του πυριτίου… θετική η δράση του στην υγεία των οστών,  χωρίς όμως να υπάρχει καμία επιστημονική αναφορά που να δείχνει την αποτελεσματικότητα του στην απώλεια σωματικού βάρους.

Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην προσπάθεια εύρεσης στοιχείων που να δείχνουν πως τα συστατικά που περιέχει το προϊόν  NIDORA συμβάλουν στην απώλεια βάρους.

Επιπροσθέτως, το διαδίκτυο κατακλύζεται από διαφημίσεις που αναφέρουν ότι η διάσημη ηθοποιός Angelina Jolie έχασε 13 κιλά μέσα σε 4 εβδομάδες χρησιμοποιώντας το  NIDORA. Ο ίδιος ισχυρισμός  αναφέρεται και για την Beyoncé και την  Jessica Simpson. Το αξιοπερίεργο είναι πως οι διαφημίσεις αυτές υπάρχουν μόνο σε ιστότοπους που απευθύνονται σε Έλληνες (γραμμένες δηλαδή στα Ελληνικά) και δεν υπάρχει καμία ξένη ιστοσελίδα που να αποδεικνύει ότι οι κυρίες της showbiz χάσανε βάρος με τη βοήθεια του  NIDORAÒ.

Παρόλο που ο επίσημος ιστότοπος του NIDORA ισχυρίζεται ότι η χρήση του είναι ασφαλής, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει παρενέργειες μετά τη χρήση του. Μερικές από τις παρενέργειες που ανέφεραν είναι:

  • Έντονες ζαλάδες
  • Ταχυπαλμίες
  • Δυσφορία στο στήθος
  • Αστάθεια βλέμματος
  • Αίσθηση υπνηλίας

Οι ελλιπείς έγκριτες αναφορές, η απουσία κλινικών μελετών για την ικανότητα του  NIDORA να συμβάλει στην απώλεια σωματικού βάρους, καθώς και οι αναφορές παρενεργειών καθιστά την αποτελεσματικότητα του  NIDORA άκρως αμφισβητήσιμη.

*Εκτός των άλλων, από την έρευνα μας στο διαδίκτυο, βρέθηκε πως ο νευρολόγος Stephen Hill είχε εμφανιστεί στο παρελθόν ως Alan Hirsch παρουσιάζοντας το προϊόν Sensa. To Sensa και το NIDORA αποτελούνται από τις ίδιες ουσίες και ο τρόπος λειτουργίας του είναι ακριβώς ο ίδιος.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...