company logo

Ορεκιέτε (αυτάκια) με μπρόκολο, ανθότυρο και γιαούρτι

Ορεκιέτε (αυτάκια) με μπρόκολο, ανθότυρο και γιαούρτι

Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. μπουκετάκια μπρόκολο

500 γραμμ. ορεκιέτε (αυτάκια που είναι μικρά ζυμαρικά)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μπούκοβο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

400 γραμμ. ανθότυρο (ή φέτα ή ανάμεικτο) σε τρίμματα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπουκιές τα μπουκετάκια μπρόκολο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσανάκι. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε το μπρόκολο για 3΄ και αμέσως με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο βράζουμε τα ορεκιέτε για 5΄. Τα στραγγίζουμε.

Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο και τα ορεκιέτε και σοτάρουμε για 1΄-2΄. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, προσθέτουμε το γιαούρτι και 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/orekiete-autakia-me-mprokolo-anthoturo-kai-giaourti/