company logo

Ορεκιέτε (αυτάκια) με μπρόκολο, ανθότυρο και γιαούρτι

Ορεκιέτε (αυτάκια) με μπρόκολο, ανθότυρο και γιαούρτι

Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. μπουκετάκια μπρόκολο

500 γραμμ. ορεκιέτε (αυτάκια που είναι μικρά ζυμαρικά)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μπούκοβο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

400 γραμμ. ανθότυρο (ή φέτα ή ανάμεικτο) σε τρίμματα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπουκιές τα μπουκετάκια μπρόκολο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσανάκι. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε το μπρόκολο για 3΄ και αμέσως με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο βράζουμε τα ορεκιέτε για 5΄. Τα στραγγίζουμε.

Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο και τα ορεκιέτε και σοτάρουμε για 1΄-2΄. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, προσθέτουμε το γιαούρτι και 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/orekiete-autakia-me-mprokolo-anthoturo-kai-giaourti/

Τελευταία άρθρα

Γίγαντες στο φούρνο
Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο

Αθώο τιραμισού
Αθώο τιραμισού

Αθώο τιραμισού

Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια
Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, είτε προέρχονται από...