company logo

Παντσανέλα

Παντσανέλα

Υλικά

1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ψωμί (350 γραμμ.)

5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)

1 κ.σ. κάππαρη

Λίγες ελιές

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. λευκό ξίδι

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε 2 ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια όπως φτιάχνουμε κρουτόν (σαν μικρές μπουκιές), το βάζουμε σε μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ περίπου, να πιει τα υγρά της ντομάτας.

2. Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

4. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5. Παγώνουμε την παντσανέλα στο ψυγείο.

 

Mερίδες: 5

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/παντσανέλα

Τελευταία άρθρα

Το παιδί μου δεν τρώει όλα τα τρόφιμα. Πώς να το χειριστώ;
Το παιδί μου δεν τρώει όλα τα τρόφιμα. Πώς να το χειριστώ;

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών...

Διατροφή και Διαβήτης
Διατροφή και Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος κατά την οποία παρατηρούνται... 

Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…
Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…

«Προσέχω πολύ τη διατροφή και την υγεία μου… Παίρνω καθημερινά μουρουνέλαιο»...