company logo

Παντσανέλα

Παντσανέλα

Υλικά

1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ψωμί (350 γραμμ.)

5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)

1 κ.σ. κάππαρη

Λίγες ελιές

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. λευκό ξίδι

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε 2 ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια όπως φτιάχνουμε κρουτόν (σαν μικρές μπουκιές), το βάζουμε σε μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ περίπου, να πιει τα υγρά της ντομάτας.

2. Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

4. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5. Παγώνουμε την παντσανέλα στο ψυγείο.

 

Mερίδες: 5

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/παντσανέλα

Τελευταία άρθρα

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim
Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες...

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»
Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο...