company logo

Πάρτε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε από το γεύμα σας χωρίς να ξοδεύετε χρήματα σε συμπληρώματα

Πάρτε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε από το γεύμα σας χωρίς να ξοδεύετε χρήματα σε συμπληρώματα

Η πρωτεΐνη, τα λίπη και οι υδατάνθρακες είναι τρεις πηγές ενέργειας που είναι απαραίτητες για το σώμα σας ώστε να λειτουργήσει σωστά. Οι παρασκευαστές τροφίμων έχουν καταστήσει εξαιρετικά εύκολο για σας το να καταναλώνετε λίπη και υδατάνθρακες ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Η πρωτεΐνη από την άλλη «πωλείται» πιο ακριβά. Την επόμενη φορά που θα περάσετε από κάποιο κατάστημα, ρίξτε μια ματιά σε μπάρες ή σκόνη πρωτεΐνης για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο ακριβά είναι αυτά τα προϊόντα. Εκτός από τα άτομα που έχουν ηπατική ή νεφρική νόσο, η πρωτεΐνη δύσκολα περιορίζεται από οποιαδήποτε μορφή δίαιτας. Ως εκ τούτου, όσοι θέλουν να εντάξουν στη διατροφή τους την πρωτεΐνη θα πρέπει να βάλουν το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Ευτυχώς, υπάρχουν και ανέξοδοι τρόποι παίρνοντας πρωτεΐνη από τα γεύματά σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους που μπορείτε να παίρνετε πρωτεΐνη από τα γεύματά σας.

Φακές.  Το μόνο όσπριο που περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τις φακές είναι η σόγια. Η κατανάλωση φακής είναι από τους καλύτερους και ανέξοδους τρόπους για να πάρει κάποιος πρωτεΐνη από το γεύμα του. Οι φακές περιέχουν φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. Όπως ακριβώς και οι σπόροι σίκαλης, έτσι και οι φακές είναι μία ελλιπής πρωτεΐνη που απαιτεί κατανάλωση μαζί με κάποια άλλη τροφή, όπως το ρύζι.

Μπιζέλια. Τα μπιζέλια είναι επίσης ανέξοδος τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνη από τα γεύματά σας. Μία κούπα μπιζέλια μπορεί να έχει ακόμα και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Β1, Β6 και K. Αυτό το λαχανικό μπορεί να αγοραστεί κατεψυγμένο, ξερό ή φρέσκο και μπορείτε να το φάτε σε σαλάτες, σαν ορεκτικό ή ως σνακ.

Αυγά. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σας. Τα αυγά αποτελούν ακόμα έναν ανέξοδο τρόπο πρόσληψης πρωτεΐνης μιας και πωλούνται στο εμπόριο πολύ φθηνά.

Κίτρινα σκληρά τυριά Τυριά χαμηλής υγρασίας έχουν συνήθως περισσότερες πρωτεΐνες και η παρμεζάνα ανήκει σε αυτή την κατηγορία τυριών. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μακαρόνια ή τη σαλάτα σας με τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι. Οι συνδυασμοί αυτοί αποτελούν άλλη μία φθηνή λύση για τη λήψη πρωτεΐνης.

Κονσέρβα τόνου. Το κρέας και τα υποκατάστατά του είναι συνήθως από τις πιο ακριβές μορφές πρωτεΐνης που μπορείτε να αγοράσετε. Ωστόσο, οι κονσέρβες τόνου αποτελούν την εξαίρεση. Οι κονσέρβες τόνου διαθέτουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο σε σχέση με τον φρέσκο τόνο. Είναι σημαντικό να θυμόσαστε ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε αυτή την πρωτεΐνη περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Γιαούρτι. Το ελληνικό γιαούρτι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες αν και θεωρείται λίγο ακριβό (ιδιαίτερα στο εξωτερικό). Αποτελεί μία λιχουδιά χαμηλή σε περιεκτικότητα λιπαρών που όλοι πρέπει να την προτιμάμε. Μην ξεχνάτε ότι το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει διάφορες παχυντικές σάλτσες όπως για παράδειγμα την μαγιονέζα. Όταν αγοράζετε γιαούρτι προτιμήστε τις οικογενειακές συσκευασίες που συνήθως συμφέρουν στην τιμή πολύ περισσότερο απ’ ότι ένα ατομικό κεσεδάκι.

Τυρί Cottage. Το τυρί cottage είναι γεμάτο με πρωτεΐνες. Επιπλέον, περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, καθώς βιταμίνη Β12 και φωσφόρο. Μείνετε μακριά από τα τυριά cottage που περιέχουν πρόσθετα. Το τυρί cottage συγκαταλέγεται επίσης στις φθηνές επιλογές για την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...