company logo

Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι

Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 μικρά κρεμμυδάκια ξερά και 4 φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • καρδιές μαρουλιού και μαϊντανός για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και το σκόρδο και λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτουμε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρασί. 

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε στα λαχανικά. Σιγοβράζουμε για 15'. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, τους ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. 

Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ζεσταίνουμε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια (χωρίς να αφήσουμε τη σούπα να βράσει). Τη σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με καρδιές μαρουλιού και φυλλαράκια μαϊντανού. 

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...