company logo

Πένες με τόνο και ντομάτα

Πένες με τόνο και ντομάτα

Υλικά

500 γραμμ. πένες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

360 γραμμ. (2 συσκευασίες) τόνος

800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες

250 γραμμ. φασολάκια (κατεψυγμένα)

2 κ.σ. κάππαρη

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάππαρη.

2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάππαρη είναι αλμυρά. Σιγοβράζουμε για 10΄.

3. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Πηγή: http://argiro.gr/Recipe/πένες-με-τόνο-και-ντομάτα

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...