company logo

Πέντε αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά

Πέντε αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά
  • Ημερομηνία:04/09/2013
  • Κατηγορίες:
  • Πηγή:http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=4349

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας της καινούριας σχολικής χρονιάς και, όπως κάθε Ιανουάριο όλοι μας λίγο ή πολύ παίρνουμε αποφάσεις για τον καινούριο χρόνο, έτσι και τώρα, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας για μια δημιουργική σχολική χρονιά χωρίς γκρίνιες και νευρά.

Ας δούμε τι μπορούμε να προσπαθήσουμε:

  • Πρωινό ξύπνημα. Από την πρώτη κιόλας μέρα πρέπει να καθιερώσετε μια ρουτίνα, που θα σας επιτρέπει να μην φεύγετε από το σπίτι αργοπορημένοι και με την ψυχή στο στόμα. Ξεκινώντας από την ώρα του βραδινού ύπνου μέχρι τη διάρκεια του πρωινού, όλα πρέπει να γίνονται σχεδόν «αυτοματοποιημένα».
  • Υγιεινό κολατσιό. Αφήστε για λίγο στην άκρη τα κρουασάν και τα πατατάκια και προσπαθήστε να βάζετε στα παιδιά σας κάτι πιο υγιεινό και θρεπτικό για το δεκατιανό τους.
  • Ανεξαρτησία. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να γίνουν πιο ανεξάρτητα ανάλογα πάντα με την ηλικία τους. Για παράδειγμα μάθετε τα να ντύνονται μόνα τους το πρωί ή να ετοιμάζουν τη τσάντα τους. ‘Έτσι και εσείς θα κερδίζετε χρόνο και τα παιδιά σας θα γίνουν πιο υπεύθυνα.
  • Επικοινωνία με τη δασκάλα. Καλό θα είναι να έχετε ενεργή συμμετοχή στο σχολείο των παιδιών σας. Φροντίστε να συναντιέστε συχνά με τις δασκάλες και να ενημερώνεστε τόσο για το παιδί σας, όσο και για θέματα που αφορούν το σχολείο γενικά.
  • Εξωσχολικές δραστηριότητες. Για να μην τρέχετε πανικόβλητοι από το ποδόσφαιρο στο μπαλέτο και από το ωδείο στο καράτε, φροντίστε από τώρα να οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών σας.


Αν και τις πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις, οι περισσότεροι τις ξεχνάμε λίγο πριν μπει ο Φεβρουάριος, για τις αποφάσεις της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να το προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για το καλό το δικό μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...