company logo

Πίτσα µε µπρόκολο και τυριά, χωρίς σάλτσα

Πίτσα µε µπρόκολο και τυριά, χωρίς σάλτσα

Υλικά

1/2 δόση ζύμη για πίτσα

150 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γραμμ. καπνιστό τυρί τριμμένο

125 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας

200 γραμμ. μπρόκολο βρασμένο (ή κολοκυθάκια)

Εκτέλεση

Το μπρόκολο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές φούντες και βρασμένο για 5΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσει τυχόν υγρασία. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για 2΄ και ν’ αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή με σταρένιο αλεύρι τη λαμαρίνα. Τεντώνουμε τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων μας σε δίσκο 30-35 εκ. Την τοποθετούμε στην αλευρωμένη λαμαρίνα. Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ. Το περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το καπνιστό τυρί και τη μοτσαρέλα στην πίτσα. Βάζουμε σε μία στρώση το μπρόκολο. Με κουτάλι εδώ κι εκεί ρίχνουμε το ανθότυρο. Ψήνουμε την πίτσα για 15΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Mερίδες: 8

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/πίτσα-ε-πρόκολο-και-τυριά-χωρίς-σάλτσα

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...