company logo

Πλαστός

Πλαστός

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. καλαμποκάλευρο

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.γ. αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2-1/2 φλ. νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

500 gr. χόρτα (σπανάκι λάπαθα κ.λ.π)

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

250 gr φέτα σκληρή θρυμματισμένη

2 αυγά χτυπημένα

Πιπέρι

Αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. τραχανάς (ή σιμιγδάλι)

Λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτας

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

2. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.

3. Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Είναι πολύ βασικό η πίτα σας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/plastos/

 

Τελευταία άρθρα

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim
Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες...

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»
Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο...