company logo

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Υλικά Συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)

1 ξερό κρεμμύδι

2 φλ. πλιγούρι

1 κ.σ. πελτέ

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

4 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)

2 κ.σ. μαϊντανό

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο νηστίσιμο τυρί

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.

3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως νηστίσιμο τυρί.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/pligouri-me-manitaria-kai-krasi/

Τελευταία άρθρα

Γίγαντες στο φούρνο
Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο

Αθώο τιραμισού
Αθώο τιραμισού

Αθώο τιραμισού

Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια
Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, είτε προέρχονται από...