company logo

Πορτοκάλι και χοληστερόλη

Πορτοκάλι και χοληστερόλη
  • Ημερομηνία:17/12/2013
  • Κατηγορίες:

Το πορτοκάλι είναι πλούσια πηγή πηκτίνης, μιας διαλυτής φυτικής ίνας με εξέχουσες ιδιότητες στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Μελέτες που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε κορυφαίες επιστημονικές εφημερίδες, έδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση πηκτίνης από εσπεριδοειδή, συμβάλλει στην μείωση της «αθηρογόνου» LDL-χοληστερόλης, τροποποιώντας έτσι θετικά τον αθηρωματικό δείκτη. Στον μεταβολισμό δε των λιποπρωτεινών, ενεπλέκεται και άλλο ένα διατροφικό στοιχείο του πορτοκαλιού, το μαγνήσιο, που μελέτες το φέρουν να κατέχει σημαντική αντι-αθηρογόνο δράση. Απολαύστε λοιπόν καθημερινά το πορτοκάλι και τον χυμό του και απομυζήστε οφέλη για την υγεία σας, που ξεκινούν από την αύξηση στην βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου των φυτικών τροφών (κάτι που ισχύσει άλλωστε με όλες τις πλούσιες πηγές βιταμίνης C) και επεκτείνονται στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος!!

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...